SERIJA O SRPSKOJ ISTORIJI KAO ODGOVOR NA NEMANJIĆE! HBO snima balkansku Igru prestola!
Imaćemo i mi naš "Game of thrones", Foto: Promo

serija će se zvati jagnje božije

SERIJA O SRPSKOJ ISTORIJI KAO ODGOVOR NA NEMANJIĆE! HBO snima balkansku Igru prestola!

Jedan od scenarista na projektu „Jagnje božje“ je Nebojša Romčević, a pored srpskog, glumci će govoriti i bugarski i turski

Objavljeno: 11:35h

Čuveni američki kanal HBO planirala da snimi seriju o istoriji Balkana po uzoru na „Igru prestola“.

Novi projekat namenjen evropskom tržištu biće svojevrsni odgovor na „Nemanjiće“, koji počinju svoj TV život na RTS, a na scenariju s timom saradnika radi i profesor Nebojša Romčević.

- Pišem već dve godine seriju „Agnus Dei“ („Jagnje božje“) za HBO. Priča će biti o Balkanu, pomalo mitska, ali istorijska i vanvremeska. Pokušaćemo da prikažemo naše brdovite prostore u svim paradoksima. Scenario radim na srpskom, a kasnije se prevodi na engleski. U seriji će se govoriti i na bugarskom i turskom - objašnjava scenarista.

Serija 'Nemanjići - rađanje kraljevine
Serija "Nemanjići - rađanje kraljevine" naišla je na žestoke kritike publike foto: Printscreen

Nebojša Romčević, pored rada sa studentima, stoji i iza serije „Istine i laži“, koja se emituje na Prvoj TV, a posao za HBO je dobio preko Skajpa.

- Oni su ponudili saradnju, svidelo im se ono što sam napisao. Sve smo se dogovorili preko Skajpa, ugovor me obavezuje da ne otkrivam ništa više osim imena. Televizija je poslednjih pet-šest godina doživela ogroman autorski prodor i karte su ozbiljno promešane. Televizija je pripala piscima koji danas stvaraju serije... Potraga za idejama i temama je globalna, a potraga za novim likovima je ono od čega sve televizije u svetu danas zavise - objasnio je Romčević.

HBO još ne saopštava kad bi ova serija mogla da se snima, ali sam proces priprema traje već više od dve godine. Čuveni kanal napravio je hitove „Seks i grad“, „Mladi papa“ i „Pad viteza“, a nema sumnje da će i „Agnus Dei“ biti podjednako kvalitetan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.