KOKICE TERAPIJA: Katarzična bioskopska seansa koja će vam pomoći da se oslobodite svih strahova!
Foto: Promo

ovo mora da se proba

KOKICE TERAPIJA: Katarzična bioskopska seansa koja će vam pomoći da se oslobodite svih strahova!

Bioskopska terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo

Objavljeno:

KOKICE TERAPIJA je novi mesečni program Doma omladine koji predstavlja katarzičnu bioskopsku terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo, s predavačima koji su renomirani psihoterapeuti različitih škola i pravaca.

Zašto Kokice terapija? Film nudi pitanja, preispitivanja, identifikaciju sa pričom ili likovima, omogućava upoznavanje sveta oko nas isto koliko i našeg unutrašnjeg sveta.

Nove psihološke teorije tvrde da gledanje filmova u terapeutskom kontekstu može pomoći u prevazilaženju ličnih problema, a da uz profesionalnu medijaciju stručnjaka i dobru prezentaciju fimovi mogu biti i dodatna terapija za bolesti zavisnosti, straha od umiranja i smrti, napuštanja, zlostavljanja, mogućnost da se dopre do gledaoca. Stari i novi filmofili intuitivno su došli do istih saznanja.

Na četvrtoj seansi KOKICE TERAPIJE 22. januara 2018. u 19č u Sali Amerikana Doma omladine Beograda* biće prikazan film Ingmara Bergmana “Divlje jagode / Smultronstället” (Švedska, 1957.) Film nam otkriva jedan dan života dr Isaka Borga koji preispituje svoje biće pred odlazak u Lund po počasnu plaketu za životno delo. Vešto nas vodeći kroz snove, fantazije i razmisljanja glavnog junaka, jedno od pitanja koje nam Bergman postavlja je: da li je Isak rigidno poštujući svoja životna pravila ostao uskraćen za otkriće Drugog u sebi i bližnjima?

Filmove gledamo sa Žanet Prinčevac de Villablanca, jungovskom psihoanalitičarkom i terapeutkinjom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.