ŽIVOT JE NIJE MAZIO: Ružica Sokić nikada nije htela da ima decu, a razlog za to je TUŽAN DO BOLA! (FOTO)
Ružica Sokić je mnogo propatila u detinjstvu, Foto: Fonet

detinjstvo kakvo nikome ne bismo poželeli

ŽIVOT JE NIJE MAZIO: Ružica Sokić nikada nije htela da ima decu, a razlog za to je TUŽAN DO BOLA! (FOTO)

Ružica je bila u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, ali je donela odluku da ne želi da ima decu. Razlog nikada nije krila

Objavljeno:

Jedna od najvećih srpskih glumačkih diva Ružica Sokić ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, a o pojedinim detaljima iz njene biografije se malo znalo.

Kako je sama objašnjavala, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

Već od detinjstva suočavala se sa nedaćama. Nakon okupacije zemlje od strane Nemačke, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu oduzeta sva građanska prava. Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.

Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na sceni
Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na scenifoto: Fonet

- U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja - ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

- Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život - istakla je glumica jednom prilikom.

Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na sceni, a nije se suzdržavala ni da se usprotivi kada je smatrala da je to potrebno, naročito kada su joj oduzeli ulogu u najskupljem jugoslovenskom ratnom filmu "Sutjeska" u kome je trebalo da igra pored Ričarda Bartona.

Uloga joj je oduzeta zato što je, kako su naveli, "bila ružna".

Ružica Sokić preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a koliko je bilo poznato javnosti duže vreme se borila s Alchajmerovom bolešću.

Ostavila neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji
Ostavila neizbrisiv trag u srpskoj kinematografijifoto: Fonet

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.