Stefana Nemanju glumi čovek koji je govorio da je SRBIJA OKUPIRALA CRNU GORU! (FOTO)
Glumac je početkom prošle godine bukvalno satanizovan u medijima, Foto: Printscreen

zašto baš on?

Stefana Nemanju glumi čovek koji je govorio da je SRBIJA OKUPIRALA CRNU GORU! (FOTO)

Glumac Mladen Nelević je prošle godine žestoko osuđivan zbog navodnih antisrpskih izjava

Objavljeno:

Serija o dinastiji Nemanjića, pod nazivom "Nemanjići – rađanje kraljevine", izazvala je veliku pažnju javnosti i, sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, nije pokupila baš dobre kritike.

Gledaoci smatraju da je serija skrnavljenje istorije i, što bi jedan Tviteraš rekao: "Da je ovo ozbiljna država kao što je njihova bila, neko bi popio otkaz zbog uvredljivog prikaza slavne države", a na udaru je, pored neadekvatnog "Dorćolskog" govora, bila i gluma.

Vojin Ćetković u seriji 'Nemanjići
Vojin Ćetković u seriji "Nemanjići"foto: Printscreen

Međutim, njen glavni junak Stefan Nemanja koga tumači glumac Mladen Nelević, je početkom prošle godine izazvao još veći gnev javnosti kada je

igrao glavnog lika Todora u seriji "Božićni ustanak".

U pomenutoj seriji bile su izvrnute istorijske činjenice kako bi se Srbija predstavila kao agresor koji je pomoću vojske okupirao Crnu Goru, iako je činjenica da je Crna Gora na Podgoričkoj skupštini donela odluku o ujedinjenju sa Srbijom.

- Veoma sam zadovoljan i ponosim se onim što sam uradio. Igram čoveka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vreme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku. Tu dolazi do okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola - rekao je Nelević objašnjavajući da serija dočarava trenutak kada je 3.000 srpskih vojnika okupiralo Crnu Goru, a da je njegov lik trebao da brani državu od Srba.

Nelević je žestoko napadnut zbog tih navodnih antisrpskih izjava, ali, kako je naknadno objasnio, glumac je tada "samo prepričao o čemu je reč u seriji, što je neko zlonamerno iskoristio.

- Nikome nisam dao izjavu da su Srbi okupirali Crnu Goru 1918, već sam samo prepričao fabulu serije "Božićni ustanak", što je reditelj Željko Sošić postavio na svom profilu na Fejsbuku - izjavio je tada Nelević za Novosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.