BIĆETE ŠOKIRANI KAD VIDITE KOJI GLUMCI SE KRIJU IZA LIKOVA TELETABISA: To im je potpuno uništilo živote!
Ko je glumeo Teletabise?, Foto: Uspjesnazena.com

kultni program za decu

BIĆETE ŠOKIRANI KAD VIDITE KOJI GLUMCI SE KRIJU IZA LIKOVA TELETABISA: To im je potpuno uništilo živote!

Sigurno ste se pitali ko je iza maski Tinki Vinkija, Dipsija, Lale i Poa

Objavljeno:

Teletabisi su čuveni program za decu koji je postao popularan širom sveta.

Pojavili su se 1997. na BBC-iju i odmah podelili mišljenja. Neki su mislili da je to odličan program za decu, drugi da je užasan. Ali jedna stvar je bila sigurna: serija je bila veoma čudna.

Opremljeni interaktivnim ekranima na stomaku i i antenama poput komunikacionih uređaja, likovi iz Teletabisa su ponavljali svakodnevno ponašanje dece, bili entuzijastični i jako zabavni mnogim ljudima.

Sigurno ste se zapitali ko su glumci iza likova Tinki Vinkija, Dipsija, Lale i Poa.

Snimanje je takođe bilo puno nevolja. Teletabilend je bio pun zečeva, a pošto su kostimi bili ogromni, morali su da koriste i ogromne zečeve na snimanju. Često su morali da ponove snimanje jer su se u pozadini ti zečevi parili. Set je na kraju pretvoren u jezero, jer je vlasnik zemlje bio umoran od obožavatelja koji su posećivali ovo mesto.

Ima svoj dvorac, mali klavir i ISKOMPLEKSIRANE roditelje koji zarađuju na njoj! (FOTO)

U proleće 1996. godine na audiciju za seriju prijavilo se 600 ljudi, među kojima je bio i Dejv Tompson, britanski komičar. Tompsonova izvedba Tinki Vinkija bila je fantastična, zbog čega je bio motivisan. Ali stvari su se okrenule naopako. Kada je snimao glasove i kikot svog lika, Tompsonov glas je bio “isuviše visokih tonova”.

Na setu Teletabisa
Na setu Teletabisafoto: Uspjesnazena.com

Tomspon je nedugo nakon prve sezone primio pismo koje je nije očekivao. Rečeno mu je da njegovo “tumačenje Tinki Vinkija nije prihvaćeno”. Njegovo mišljenje je bilo da je Tinki Vinki smatran “gejom”i to je trajalo do kraja serije 2001. godine.

Nakon njega, još dva glumca su tumačila ovaj lik. Mark Hinehan je glumac koji je kasnije davao glas Tinki Vinkiju, kao i baletan i koreograf Sajmon Šelton.

Ovo je glumica koja je tumačila lik Po
Ovo je glumica koja je tumačila lik Pofoto: Uspjesnazena.com

Glumica Pui Fan Li glumila je slatku crvenu Po. Nakon završetka emisije glumila je i u filmu “Dnevnik Bridžit Džons", kao i u nekim serijama. U jednoj seriji je njen lik bio u vezi sa ženom i to je negativno obeležilo celu njenu karijeru. Niki Smedili glumila je Lalu. Glumica je otkrila da je radila 11 sati dnevno u kostimu i da joj je bilo nepodnošljivo toplo i teško. Džon Simit glumio je Dipsija, popularnog lika među obožavateljima. Danas je on komičar, a bavio se time i pre uloge Dipsija. U roku od 18 meseci postao je popularan i pojavio se u magazinu “The face”, gde je proglašen za “komičara kojeg svako treba da vidi”.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Uspješnažena.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.