PRIČA KOJA SE KRIJE IZA ULOGE BODIGARDA IZ UBICA MOG OCA: Bivši policajac koji je napustio službu, a sad čuva poznatu pevačicu! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

glumac otkriva

PRIČA KOJA SE KRIJE IZA ULOGE BODIGARDA IZ UBICA MOG OCA: Bivši policajac koji je napustio službu, a sad čuva poznatu pevačicu! (FOTO)

Miloša Petrovića, koga smo zavoleli kao Stavru u „Senkama nad Balkanom“, gledaćemo i u novoj sezoni „Ubica mog oca“

Objavljeno:

Mladi glumac igra bodigarda pevačice Bibe, a ovom prilikom otkriva nam anegdote sa snimanja i objašnjava kako se zaljubio u sedmu umetnost.

- Reditelji Živković i Lekić su me upoznali na snimanju „Senki“ i na neki način su krivci što sam se našao u „Ubicama mog oca“. Ne mogu mnogo da otkrijem o svom liku jer u ovoj sezoni neće biti mnogo zastupljen. Možda bude od sledeće, videćemo. Na kastingu za tu ulogu rekli su mi da se nikad ne zna na koju će se stranu razvijati lik, možda se ispostavi da je on ubica. Ono što znam jeste da je bivši policajac koji je napustio službu i počeo da radi kao privatno obezbeđenje - kaže Miloš.

U prvoj epizodi već smo videli tvoje scene s Vukom Kostićem i Markom Janketićem.

- Obojicu poznajem već duži period, i bilo mi je zadovoljstvo što smo delili kadar prvi put. Janketića znam još iz perioda osnovne škole, išli smo u istu. Družio se s mojim starijim bratom jer su ista generacija. Marku sam kao FISAF trener držao treninge u pauzama snimanja prve sezone „Ubica“. Vežu nas mnoge lepe priče i životi su nam se često preplitali.

Miloš Petrović, foto: Damir Dervišagić

Kako si se zaljubio u glumu?

- Bio sam mirno dete i vrlo nemiran adolescent. Vladanje mi je bilo slaba tačka u pubertetu, pa je zato i moje školovanje bilo vrlo turbulentno, da ne kažem dinamično. Promenio sam četiri beogradske gimnazije.

Gluma vas je, kao i Batu Živojinovića, sklonila s ulice.

- Jeste. Odrastao sam na čuburskim i voždovačkim ulicama. Nemirnog sam duha i u mladosti sam neretko ispaštao zbog toga, a bližnjima zadavao brige. Kad je u jednom trenutku bila moja životna prekretnica, krenuo sam, iz tadašnje pozicije, težim putem, sporijim ali jedinim ispravnim - putem glumca.

Niste od onih koji kukaju da nema posla.

- Postavljao sam šest godina hidroizolaciju i radio kao trener. U nedostatku posla za glumca, morao sam da zaradim za život. Nisam čovek koji kuka. Nisam samo glumac.

Kako je došlo do saradnje s Draganom Bjelogrlićem?

- Film „Šišanje“ snimio sam na trećoj godini studija, a kasting za „Montevideo“ bio je u isto vreme. Bjelu sam tada upoznao. U seriji „Put za Montevideo“ dao mi je ulogu carinika Francuza, koju sam učio od prvog razreda. Nekako je već tada čuvao ulogu za mene u nekom novom projektu.

foto: Dragana Udovičić

I onda su došle „Senke“. Zašto je Stavra morao da bude ubijen?

- Zaslužio sam da me ubiju i ranije s obzirom na to kako sam se odnosio prema ženama. Žao mi je što neću igrati i u drugoj sezoni.

Snimali ste i film „Južni vetar“ Miloša Avramovića.

- Avramovića sam upoznao na „Senkama“ i dobio jednu sporednu ulogu u njegovom filmu. U svakom slučaju, lepo iskustvo što sam radio s još tri Miloša - Bikovićem, Timotijevićem i Avramovićem. Bilo je lepo sarađivati s Glogovcem, koji me je oduševio pre svega kao čovek, a naravno i kao glumac, njegovu senku igram u filmu. Glogi je bio Balkan, a ja senka, često smo govorili u šali. Momenat tetoviranja za film bio mi je zanimljivo i zabavno iskustvo.

Ko vam je otvorio biznis kao treneru?

- Bikovića sam spremao za „Tikve“. On mi je bio prvi „klijent“ kad još nisam ni razmišljao o trenerskom poslu. Miloš je bio spreman da nauči boks za ulogu Ljube Vrapčeta i da bez sujete primi znanje i udarce. Zbog toga ga poštujem.

Miloš Petrović, foto: Damir Dervišagić

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.