Otvorenih očiju - premijera dokumentarnog filma reditelja Marka Novakovića: Maraton kroz 55 različitih gradova i mesta
Foto: roman jević

Festival autorskog filma

Otvorenih očiju - premijera dokumentarnog filma reditelja Marka Novakovića: Maraton kroz 55 različitih gradova i mesta

Sa ushićenjem publika je pozdravila ekipu filma, na čelu sa rediteljem Markom Novakovićem i naravno glavnim akterom Goranom Nikolićem

Objavljeno: 09:26h

Kladimo se da niste primetili ove reciklirane scene u Diznijevim crtanim filmovima (VIDEO)

U Muzeju Jugoslovenske kinoteke, u subotu u 19:30 časova, održana je svetska premijera dokumentarnog filma ,,Otvorenih očiju“ reditelja Marka Novakovića. Film je prikazan u okviru Festivala autorskog filma. ,,Otvorenih očiju“ predstavlja pravo osveženje na polju domaćeg dokumentarnog filma.

Priča prati Gorana Nikolića, koji je rođen kao slabovida osoba, ali to mu nije bila prepreka da se bori sa svim nedaćama i izađe kao pobednik ! Dok trči kroz park Šumarice, prepričava gledaocima svoju životnu priču, od školovanja u redovnoj školi, prebacivanja u školu za slabovidu decu, privikavanje i strah. Dogodovštine poput odlaska sa društvom iz razreda na utakmicu. Pred gledaoce je prostrao toplu ljubavnu priču- Goran i njegova tadašnja devojka, a danas supruga Rukija, postali su Romeo i Julija savremenog doba, sa srećnim krajem.

foto: roman jević

Pratimo Goranov podvig, trčanje maratona kroz 55 različitih gradova i mesta –od Šumadije i Vojvodine, preko Banjaluke i Sarajeva, do crnogorskih brda i primorja, za 55 dana ! Time je Nikolić ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Vešta režija i montaža, uz izvanrednu muziku, sve vreme održavaju dinamiku priče.

Sa ushićenjem publika je pozdravila ekipu filma, na čelu sa rediteljem Markom Novakovićem i naravno glavnim akterom Goranom Nikolićem. Na bini su se glumcima i reditelju pridružili i producenti-članovi Delta fondacije.

Možda bismo mogli da naučimo nešto od Gorana, borca koji pomera granice, koji iznad svega voli život i raduje se svakom novom danu.

(Roman Jević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.