ŽESTOK RAT ZBOG SERIJE UBICE MOG OCA! Direktoru RTS-a treba Hitna pomoć da ga vodi u ludnicu! (FOTO)
Foto: Fonet, Printscreen

neizvesna sudbina serije

ŽESTOK RAT ZBOG SERIJE UBICE MOG OCA! Direktoru RTS-a treba Hitna pomoć da ga vodi u ludnicu! (FOTO)

On je iz čista mira slagao da nisam hteo da RTS radi drugu sezonu. Uložio je 900.000 evra u proizvodnju i marketing "Ubica", priča reditelj i scenarista

Objavljeno:

Glavni i odgovorni urednik RTS-a Dragan Bujošević kaže da je sudbina megagledane serije "Ubice mog oca" neizvesna zato što reditelj i scenarista Predrag Gaga Antonijević nije hteo da je proda Javnom servisu. Sa druge strane, proslavljeni umetnik optužuje Bujketa da je lažov i ludak.

- Kada je završeno emitovanje prve sezone, nama je Gaga Antonijević ponudio još dve sezone. Mi smo mu rekli da nemamo para da je snimimo u 2017. godini jer već imamo isplanirane nove projekte. Predložili smo mu da seriju radimo u 2018. Znali smo da Gaga treba da snima film po knjizi Stevana Jakovljevićeva "Srpska trilogija - zaspanka za vojnika" i da neće moći da radi obe stvari istovremeno. Da bismo mu dokazali da ipak hoćemo da radimo, ali kasnije, rekli smo mu: "Evo kupujemo ti scenario za obe sezone." U tom trenutku nije bio gotov scenario ni za drugu sezonu. Onda je Gaga tražio nekog drugog producenta i našao ga je u "Dajrekt mediji" - kaže za Informer Dragan Bujošević i dodaje da Antonijevićeva serija nikada ne bi ni bila snimljena da nije bilo njega:

foto: Fonet

- Niko u ovom gradu nije hteo da radi prvu sezonu "Ubica". Niko! Čak se i RTS-u ona nije nalazila na spisku serija koje mogu da se rade. Ja sam doneo odluku da se snima! Antonijević je meni prvo rekao da imaju pare i da pare nisu problem. Posle nedelju dana smo saznali da pare jesu problem i da oni nemaju ćoravog dinara. Morali smo da napravimo neverovatnu ginmnastiku da bismo finansirali tu seriju i da bi se ona pojavila.

Sa druge strane, reditelj i scenarista "Ubica" Predrag Gaga Antonijević tvrdi da direktor RTS-a laže, zato što mu je još tokom snimanja nudio nastavak saradnje.

- U Americi, gde živim i radim, vlasnici televizije bi takvog direktora kao što je Bujošević ne samo odmah otpustili već bi i zvali Hitnu pomoć da ga vode u ludnicu. On je iz čista mira slagao da nisam hteo da RTS radi drugu sezonu. Istina je da je on nije hteo, niti mi je ikad ponudio nastavak saradnje, uprkos mojim mejlovima, na koje nije odgovarao. Uložio je 900.000 evra u proizvodnju i marketing "Ubica", publika ih je prihvatila i gledanost je dosegla neverovatnih 2.400.000. Nakon toga, on umesto mene da kontaktira i sam inicira razgovore o saradnji, odlučuje da se ogluši o sve moje pozive i ponude i primora me da odem u konkurentsku kuću. Znači: stvoriš uspeh i brend i zatim ga iz arogancije ili gluposti prepustiš drugom. Bravo, Bujke - poručuje ironično Antonijević.

foto: Dragan Kadić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.