ODRASTANJE '90-ih NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Biković, Bjela i Glogovac u filmu Južni vetar (FOTO)
Foto: Promo

krupan iskorak u srpskoj kinematografiji

ODRASTANJE '90-ih NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Biković, Bjela i Glogovac u filmu Južni vetar (FOTO)

Uzbudljiva krimi drama Južni vetar uskoro na velikom platnu

Objavljeno:

Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac i Jovana Stojiljković samo su deo glumačke ekipe najnovijeg ostvarenja domaće kinematografije, filma „Južni vetar“, koji nam donosi novu uzbudljivu priču o Beogradu kroz vizuru jednog određenog dela njegovog stanovništva.

Uzbudljivo filmsko ostvarenje iza kojeg stoji autorski tim koji želi da, koristeći se specifičnom estetikom i dramaturgijom, ovim projektom načini krupan iskorak u srpskoj kinematografiji. Snimanje filma završilo se 23. oktobra, kao što je i počelo, pod okom reditelja Miloša Avramovića.

foto: Promo

Danas je u bioskopu Roda Cineplex organizovana konferencija za medije povodom poslednje klape „Južnog vetra“, na kojoj su govorili glumci, reditelj, i producenti.

- Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja - rekao je Miloš Avramović, reditelj i scenarista filma i dodao:

foto: Promo

- Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime.

Snimanje se pretežno odvijalo na teritoriji gradske opštine Zvezdara u naselju Mirijevo.

„Južni vetar“ je 2010. godine nagrađen sredstvima za razvoj scenarija na konkursu Sektarijata za kulturu Beograda, a prošle godine je pobedio na konkursu Filmskog centra Srbije, gde je nagrađen sredstvima za produkciju. Scenario „Južnog vetra“ inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla.

foto: Promo

To je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

- Miloš Avramović i ja smo skoro dve godine pregovarali o filmu, uz veliku borbu i entuzijam uspeli smo da realizujemo snimanje „Južnog vetra“. Za mene ovaj film ima posebno značenje zato što ima jedan mali predznak podviga da se održi kinematografija kod nas i vrati publika u bioskopske sale. Mislim da će ovo biti film koji će sa uživanjem gledati sve generacije više puta - rekao je glumac Miloš Biković.

foto: Promo

Ovaj specifičan filmski projekat pokupiće simpatije publike i napraviti ozbiljan pomak u ovoj oblasti umetnosti. Entuzijazam, posvećenost i energija koju su autori uložili u ovaj projekat rezultiraće ostvarenjem koje će vas ostaviti bez daha. Ovaj film realizovale su producentske kuće „Režim“, „Archangel Studios“ i „Art Vista“, a premijeru možemo očekivati krajem februara 2018. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.