I VAŠE IME MOŽE DA SE NAĐE NA ODJAVNOJ ŠPICI! Sale Đorđević se uključio u kampanju grupnog finansiranja filma SKOK o Nataši Kovačević (VIDEO)
Foto: Promo

veliki projekat

I VAŠE IME MOŽE DA SE NAĐE NA ODJAVNOJ ŠPICI! Sale Đorđević se uključio u kampanju grupnog finansiranja filma SKOK o Nataši Kovačević (VIDEO)

Kao selektor Srbije, ali i nekadašnji reprezentativac, odlučio sam da podržim kampanju za grupno finansiranje završetka projekta „Skok“ koji promoviše pravo lice sporta, rekao je Sale

Objavljeno: 30.11.2017. 10:38h

Aleksandar Saša Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije i jedan od naših najistaknutijih sportista svih vremena, uključio se u jedinstvenu kampanju za grupno finansiranje putem koje se prikupljaju sredstva za poslednju fazu snimanja dokumentarnog filma „Skok“ o košarkašici Nataši Kovačević, izradu i postavljanje spomenika kojim se čuva uspomena na velikane srpske košarke i korene sportskog prijateljstva Srbije i Francuske, kao i za akciju „Fondacije Nataša Kovačević“ - škole košarke za devojčice.

- Kao selektor Srbije, ali i nekadašnji reprezentativac, odlučio sam da podržim kampanju za grupno finansiranje završetka projekta „Skok“ koji promoviše pravo lice sporta: sportsku borbu, prijateljstvo u sportu i negovanje sportske tradicije. Imajući u vidu kakav je borac Nataša Kovačević, siguran sam da film o njoj neće biti obična sportska priča, već motivacija za sve nas koji se na dnevnom nivou borimo sa malim preprekama.

foto: Promo

Ideja da se kroz ovaj projekat, u sklopu filma, podigne spomenik utemeljivačima srpske škole košarke u Beogradu i njihovom treneru, prvom profesionalnom selektoru naše reprezentacije Anriju Helu, zaslužuje šire angažovanje naše javnosti. Drago mi je da mogu da se priključim ličnostima koje su već podržale ovaj projekat, ali i institucijama kao što su košarkaški savezi Srbije, Francuske i Beograda i Ambasada Francuske u Beogradu.

Pored lične donacije, kao jedan od mojih doprinosa ovom projektu, ali i doprinosa KS Srbije, prilažem košarkašku loptu s potpisom predsednika KS Srbije Predraga Danilovića i mojim, koja će se na platformi za grupno finansiranje naći kao jedan od simboličnih poklona za određenu donaciju - izjavio je velikan srpske i evropske košarke Aleksandar Đorđević ovim povodom.

Do sad je na platformi Indiegogo ovu kampanju podržalo svojim donacijama 45 ljudi iz 10 zemalja! Pored Aleksandra Đorđevića, među donatorima iz sveta košarke su još jedan naš trener Zoran Lukić (Nižnji Novgorod, Rusija) i Košarkaški klub Zemun. Pozivamo vas da se pridružite i budete deo ove inspirativne priče koju želimo da pokažemo celom svetu.

Donacije možete dati putem stranice - https://igg.me/at/filmSkokoNatasiKovacevic

(klikom na dugme „BACK IT“ koje se nalazi u vrhu strane, pored trailera)

Vaše se ime može naći na odjavnoj špici filma ali i na spomeniku našoj košarkaškoj reprezentaciji koja se plasirala na Prvo svetsko prvenstvo 1950.

Specijalno za ovu kampanju Dejan Bodiroga je potpisao reprezentativni dres, a na spisku poklona za donatore je i basket 1 na 1 sa Ivanom Ivanovićem i pojavljivanje u njegovoj emisiji. Tu su i majice, nalepnice i razglednice sa motivima filma, fotografija sa potpisom počasnog generalnog sekretara FIBA Bore Stankovića i drugi atraktivni pokloni.

Podsetimo, košarkašica Nataša Kovačević je u 19. godini izgubila nogu u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj, 7. septembra 2013. Jedan mladi život odjednom se potpuno promenio - „obična devojka“ je u roku od nekoliko minuta postala heroina. Nataša je samo dve godine nakon ovog događaja već igrala sa specijalnom sportskom protezom za Košarkaški klub Crvena zvezda! Odigrala je celu sezonu u prvoj košarkaškoj ligi Srbije i osvojila sa svojim timom kup Srbije.

foto: Promo

Dugomentražni dokumentarni film „Skok” govori o zadivljujućem životnom povratku Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi, sličnih sudbina, probudi borbeni duh i motivaciju da prebrode naizgled nepremostive prepreke. Ovaj film je i omaž svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge, ali i da napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta. Njen povratak na košarkaški teren bio je više od svih velikih sportskih „comebackova” - ušao je u anale i postao inspiracija ljudima širom planete.

Producentska kuća CinneSport je u koprodukciji sa Cinnamon Filmom u poslednje dve godine snimila 70% filma “Skok” na velikom broju lokacija u šest zemalja (Srbija, Italija, San Marino, Francuska, Nemačka i Mađarska) i 12 gradova (Beograd, Vršac, Milano, Monca, San Marino, Rimini, Ćezena, Bolonja, Nica, Pariz, Minhen, Đer). Kao protagonisti se u filmu pojavljuju, između ostalih, francuski košarkaši Toni Parker i Boris Dijao, zatim Dejan Bodiroga, dugogodišnji generalni sekretar FIBA Bora Stanković, predsednik KS Francuske Žan Pjer Sita, direktor za međunarodne odnose KS Francuske Goran Radonjić, selektor francuske reprezentacije Vensan Kole, predstavnici rukovodstva Košarkaškog saveza Srbije, nekadašnji golman fudbalske reprezentacije Srbije Saša Stevanović, jedna od najboljih košarkašica Evrope svih vremena Amaja Valdemoro, doskorašnji selektor srpske ženske reprezentacije Marina Maljković, Natašin brat Ivan, otac Vukašin i drugi...

foto: Promo

Film prati i Natašin rad u njenoj Fondaciji, kao i njenu misiju da se oduži državi Francuskoj koja ju je bezrezervno podržala kad joj je bilo najteže (oni su obezbedili specijlanu sportsku protezu za Natašu). Ona dolazi na ideju da u Beogradu podigne zajedno sa građanima Srbije i Francuske (i uz pomoć košarkaških saveza obe zemlje) spomenik kojim se čuva uspomena na velikane srpske košarke, ali i na korene sportskog prijateljstva Francuske i Srbije u sportu.

Spomenik bi predstavljao antologijsku fotografiju košarkaške reprezentacije Jugoslavije s njenim selektorom, Francuzom Anrijem Helom, u Nici početkom 1950. godine, na kvalifikacijama za Prvo svetsko prvenstvo u košarci. Anri Hel je prvi profesionalni (stručni) trener koji je vodio jugoslovensku reprezentaciju (od 1948, do 1950. godine). Tim koji je francuski trener vodio pune dve godine i na kraju izabrao 13 igrača za Nicu ušao je u anale svetske košarke, kao jedini koji je iznedrio četvoricu članova Fibine kuće slavnih (FIBA Hall of Fame, Geneva, Switzerland): Borislav Stanković, Nebojša Popović, Radomir Šaper, Aleksandar Nikolić. Njih četvorica su ne samo očevi srpske i jugoslovenske košarke, već i očevi moderne svetske košarke mimo Amerike.

Reditelj filma “Skok” je Ivica Vidanović, a scenarista naš poznati novinar Aleksandar Miletić, autorski tandem, koji, između ostalog, stoji iza dokumentarnog filma i serijala “Bili smo prvaci sveta”.

Film su do sada podržali Filmski centar Srbije, Košarkaški savez Francuske i Košarkaški savez Srbije, Košarkaški savez Beograda i Ambasada Francuske u Beogradu.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media