Biković otkrio zašto ga nema u seriji Senke nad Balkanom! TAKVU ISTORIJU MI U ŠKOLI NISMO UČILI...
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ovo nas je sve kopkalo

Biković otkrio zašto ga nema u seriji Senke nad Balkanom! TAKVU ISTORIJU MI U ŠKOLI NISMO UČILI...

Znajući Bjelogrlića, ne smatram da je on namerno hteo da nanese štetu reputaciji Rusa u Beogradu, priča glumac

Objavljeno: 09:46h

Miloš Biković je u Rusiji najpoznatiji savremeni srpski glumac. On je nekoliko puta igrao u ruskim filmovima i serijama u ulozi belogardejskog oficira suočenog sa okolnostima teških vremena nastalih usled revolucije i Prvog svetskog rata.

Učešće u "Sunčanici" i "Krilima Imperije" podrazumevalo je potpuno udubljivanje u ulogu i uživljavanje u karakter, kao i detaljno proučavanje istorijskih činjenica.

Biković je govorio o svom viđenju interesovanja za belogardejsku temu koje se u poslednje vreme primećuje u društvu.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

To interesovanje se u velikoj meri pojavilo zbog serije "Senke nad Balkanom" koja se trenutno prikazuje, a u kojoj Biković nije prihvatio da igra.

- Vi, verovatno, očekujete da ću reći "zbog ideoloških neslaganja", ali sam ja u stvari odbio zato što nisam imao vremena.Dragan Bjelogrlić je moj prijatelj, poznajemo se skoro 10 godina i upravo je on otkrio moju karijeru i poverio meni svoj rediteljski debi. Znajući njega, ne smatram da je on namerno hteo da nanese štetu reputaciji Rusa u Beogradu. Pa ipak, u njegovom scenariju postoji jedno 'ali'. Naime, reklama ove serije govori da je u pitanju istorija koju mi nismo učili. I autori kažu da se radi o istorijskoj fikciji i da su to samo razmišljanja na određenu temu. Ako se to doživljava kao obična priča koja je zasnovana na nekakvim činjenicama, onda ja u tome ne vidim nekakav problem. Problem nastaje kada gledalac tu seriju doživljava kao skup istorijskih činjenica. Mislim da vi, verovatno zbog toga i postavljate to pitanje, zar ne - rekao je Biković.

foto: Printscreen

(Espreso.co.rs/ Izvor: Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.