Ne propustite! Dani nordijskog filma u Kulturnom centru Grad
Foto: roman jević

Ulaz slobodan

Ne propustite! Dani nordijskog filma u Kulturnom centru Grad

Program se realizuje u saradnji sa ambasadama Norveške, Dankse, Švedske i Finske uz podršku Nordijskog saveta ministara

Objavljeno:

FILM PORED MENE DOBIO SVOJ NASTAVAK! Društvo iz razreda ponovo na okupu, ali ovog puta stariji i znatno drugačiji! (FOTO)

Počeli su Dani nordijskog filma u Kulturnom centru Grad. Program se realizuje u saradnji sa ambasadama Norveške, Danske, Švedske i Finske uz podršku Nordijskog saveta ministara. Povod je jubilej- 40godina izučavanja skandinavskih jezika na beogradskom Filološkom fakultetu.

U nedelju, 26. novembra, na programu su bila dva filma: ,,Ostati živ“ (Staying alive) norveške rediteljke Charlote Blom, i ,,Ključevi, kuća ogledalo“ Michaela Noera, danskog reditelja.

U nedelju, 3. decembra od 19 časova na programu će biti finski film ,,Čovek bez prošlosti“ reditelja Akija Kaurismakija. Film govori o čoveku srednjih godina M, koga napadaju razbojnici na peronu, udare ga daskom u glavu i on potpuno izgubi pamćenje, nakon počinje život čoveka bez identiteta i prošlosti upoznajući nove ljude u nepoznatom gradu

foto: roman jević

Švedski film ,,Ne žali za mnom” autora Mansa Marlinda I Bjorn Steina, biće prikazan u petak 8. decembra od 19 časova. Glavni junak Pal sanja o uspehu u svetu muzike, a priča prati njegov dubok unutrašnji emotivni život i nevolje sa kojima se nosi.

Ne treba propustiti priliku da se publika upozna sa skandinavskim filmom. Nordijski filmovi su sve popularniji i kod nas i u svetu, što dokazuje ispunjena sala do posledneg mesta na projekcijama u ponedeljak.

Ulaz na festival je slobodan.

(Roman Jević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.