IPAK NISU ŽIVELI SREĆNO DO KRAJA ŽIVOTA: Pravi Šrek je bolovao od teške bolesti, Damba su ubili u cirkusu, a Snežana se namučila za sve pare! (FOTO)
Foto: Printscreen

tragični životi likova iz crtaća

IPAK NISU ŽIVELI SREĆNO DO KRAJA ŽIVOTA: Pravi Šrek je bolovao od teške bolesti, Damba su ubili u cirkusu, a Snežana se namučila za sve pare! (FOTO)

Verovatno vam nikada ne bi palo na pamet da su vaši omiljeni likovi iz crtaća inspirisani tragičnim ljudima i događajima

Objavljeno:

Jako nam je žao, ali moramo da vam kažemo, da ćemo ubrzo zauvek uništiti vaše omiljene crtane filmove.

Predstavljamo vam priče o tužnim crtanim likovima i tragičnom životu njihovih tvoraca:

Pravoj Snežani je Volt Dizni uništio karijeru

foto: Printscreen

Pre nego što je film "Snežana i sedam patuljaka" postao jedan od simbola pop kulture, nije bilo animiranih filmova u punoj dužini. U to vreme crtani filmovi su bili kratki segmenti i nisu se smatrali umetničkim ili filmskim. Međutim, Volt Dizni je drugačije razmišljao i želeo je da ovaj film bude kao nijedan drugi ikada napravljen. Dizni je unajmio Adrianu Kaseloti da Snežani daje glas, platio joj 970 dolara i dao joj da potpiše ugovor koji joj je upropastio karijeru.

Nakon što je film doživeo veliki uspeh, Adriana je želela da radi i na drugim projektima, ali Dizni nije hteo da "kvari iluziju Snežane", pa joj je ugovor zabranjivao da koristi glas u bilo koje druge svrhe. Svaka njena naredna uloga bila je u startu diskreditovana i to je bio Snežanin kraj.

Vini Pu je stvarno postojao

foto: Printscreen

Vini je bio pravi pravcati medved kome je lovac odmah po rođenju ubio majku. Živeo je u zarobljeništvu, a onda je prodat kanadskom vojniku za svega 20 dolara i godinama spavao ispod njegovog kreveta, sve dok ga jednog dana vojnik nije prodao zoo vrtu.

Postao je velika atrakcija, deca su ga obožavala, a jedan od njih Kristofer Robin toliko ga je voleo da mu je poklonio punjenog medveda koga je nazvao Vini Pu. A.A. Milne tada je odlučio da napiše priču o plišanom medvedu za svog sina i rođena je franšiza od milijardu dolara.

Ko je zaista bila Beti Bup?

foto: Printscreen

Smatra se da je Helen Kejn poslužila kao inspiracija za ovaj legendarni lik, ali malo ko zna da je izvesna Ester Džons, pevačica i zabavljačica afroameričkog porekla zaslužna za lik Beti Bup zahvaljujući svojoj često korišćenoj frazi" bu-bup-a-dup".

Kada je mlada i ambiciozna Helen Kejn videla Esterin izazovni performans bukvalno joj je ukrala ulogu i karakter Beti Bup je stvoren. Čim je Džonsova to uvidela, tužila je Kejnovu za "eksploataciju imidža", ali nikada nije videla ni centa.

Mrtva princeza

foto: Printscreen

Anastazija je zasnovana na priči o stvarnoj princezi velikoj vojvotkinji Anastaziji Nikolaevnoj od Rusije za koju se veruje da je pobegla iz zemlje kako bi izbegla pogubljenje na koje je bila osuđena njena čitava porodica.

Iako na filmu princeza preživi i živi srećno do kraja života, u realnom životu to se nije desilo. U stvarnosti, Boljševici su pronašli princezu i ubilu nju, njene roditelje, brata i četiri sestre.

Pravi Šrek

foto: Printscreen

Dobroćudni zeleni džin Šrek, glavna zvezda istoimenog filmskog serijala, nastao je na osnovu lika francuskog rvača Morisa Tilea, koji je u 18. godini primetio da mu nekontrolisano otiču ruke, noge i glava, a doktori su konstatovali da je oboleo od akromegalije - oblika benignog tumora koji uzrokuje preterani rast kostiju.

Bio je poznat pod nadimkom "Francuski anđeo" i jedna od najvećih zvezda profesionalnog rvanja. Iako na slikama izgleda kao div, Morisa su prijatelji opisivali kao nežnog, učtivog i ponosnog čoveka, koji je nažalost umro prerano, u pedesetoj godini.

Džasper i Džinks

foto: Printscreen

Verovali ili ne - i Tom i Džeri imaju mračnu prošlost. Pre nego što su postali Tom i Džeri, zvali su se Džasper i Džinks i stvoreni su kako bi podigli građanski moral za vreme Drugog svetskog rata.

Iako 1940. Amerika još nije učestvovala u ratu, podržavala je napore britanske vojske, pa su imena likova ubrzo promenjena i, slučajnost ili ne, Tom je dobio ime po "Tomisima", britanskim vojnicima, dok je "Džeri" bilo ime koje su Amerikanci povremeno koristili za nemačke vojnike. Međutim, nameće se pitanje zašto onda Nemci stalno pobeđuju? Nije baš najbolja kampanja za jačanje morala...

Džambo ili Dambo?

foto: Printscreen

Početkom '60ih godina 20. veka postojao je slon po imenu Džambo koji je nakon boravka u zoološkom vrtu prodat cirkusu, nakon čega je ubrzo postao agresivan.

Bio je divlja životinja, zarobljena u kavezu, pa su ga čuvari često smirivali velikim količinama alkohola. Kraj već znate - umesto da poleti zahvaljujući svojim džinovskim ušima - slon je završio na tragičan način.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.