NJEGOVA SMRT U HOLIVUDU OSTALA JE ENIGMA: Da li ste nekad čuli za ovog srpskog glumca? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

sećanje na jednu mladost

NJEGOVA SMRT U HOLIVUDU OSTALA JE ENIGMA: Da li ste nekad čuli za ovog srpskog glumca? (FOTO) (VIDEO)

Izložba kroz dokumenta, fotografije, pisma i novinske članke, policijske izveštaje, priča priču o mladom talentovanom čoveku i njegovom kratkom, ali punom životu koji je mogao i drukčije da se završi

Objavljeno: 10:08h

U četvrtak 16. novembra u 19 časova u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, otvara se izložba "Sećanje na jednu mladost".

Izložba je posvećena srpskom glumcu Milošu Miloševiću, u Holivudu poznatom pod umetničkim imenom Miloš Miloš. Ova izložba je napravljena zahvaljujući zaostavštini Miloša Miloševića, koju je Kinoteci zaveštala njegova sestra Zorica. Kinoteka duguje veliku zahvalnost gospođi Zorici i njenom prijatelju i Miloševom drugu iz mladosti Laletu Vujadinoviću na ustupljenim materijalima.

foto: Promo

Izložba će biti otvorena od 16.11. sve do kraja meseca novembra. Otvaranje izložbe 16. novembra prate i projekcije dva filma u kojima je igrao Miloš Milošević: Rusi dolaze (The Russians Are Coming the Russians Are Coming, 1965) Normana Džuisona, čija projekcija će biti u 17 časova.

foto: Promo

Zatim sledi svečano otvaranje izložbe u 19 časova, nakon kojeg će biti prikazan film.

Ipak, ono što je najzanimljivije, jeste Milošev buran i prerano okončan život.

Pre više od pet decenija, krajem januara 1966. godine, Beogradom i njegovom čaršijom prostrujala je vest da je Miloš Milošević, u Holivudu poznat pod umetničkim imenom Miloš Miloš, pronađen mrtav u kući slavnog glumca Mikija Runija zajedno s njegovom suprugom. Bila je to zvanična policijska verzija nemilog događaja, koja će se ispostaviti kao više nego sumnjiva.

Kako je i od koga završio Miloš Milošević, još dugo će ostati otvoreno i nerešeno pitanje. O prerano okončanoj mladosti punoj uzbuđenja i preterane žeđi za životom Miloša i njegovih prijatelja, pokušali su da progovore mnogi novinski tekstovi, mahom ispisani rukopisom žute štampe. Napisane su i popularne i lako čitane knjige, snimljeni filmovi s nesigurnim svedocima iz druge i treće ruke...

Zato će ova izložba i prateći program filmova, bez namere da sude ikome, pokušati da kroz dokumenta, fotografije, pisma i novinske članke, policijske izveštaje, ispričaju priču o mladom talentovanom čoveku i njegovom kratkom ali punom životu koji je mogao i drukčije da se završi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.