INCIDENT U VRNJAČKOJ BANJI: Ustanovljeno KO JE OSKRNAVIO STATUU Dragana Nikolića! (FOTO)
Foto: Merkur

sad je sve jasno

INCIDENT U VRNJAČKOJ BANJI: Ustanovljeno KO JE OSKRNAVIO STATUU Dragana Nikolića! (FOTO)

Iako se u prvi mah činilo da je u pitanju vandalizam, bronzana statua Dragana Nikolića u centralnom vrnjačkom parku ipak se nije našla na meti vandala, već je u pitanju samo splet nesrećnih okolnosti

Objavljeno:

Po rečima Nikole Džamića, jednog od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u Vrnjačkoj Banji, ispred Termomineralnog kupatila, nedaleko od izvora „Topla voda, ustanovljeno je da je deo Gaginih naočara - slučajno polomljen.

- Jedan gost Vrnjačke Banje se igrao sa svojim detetom i kada je mališana podigao da bolje pogleda statuu, dete je nehotice povuklo okvir i polomilo deo naočara. Polomljeni deo je vraćen i tehničke službe saniraju oštećenja. Veoma je važno naglasiti da se ipak ne radi o vandalizmu jer Vrnjčani izuzetno poštuju Gagu – kaže Džamić.

foto: Merkur

Statua Dragana Nikolića u vrnjačkom parku, delo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, svečano je otkrivena minulog četvrtka, a podignuta je na inicijativu ovdašnje Specijalne bolnice „Merkur“ čiji je popularni glumac bio promotetr i zaštitno lice.

- Gaga je mnogo voleo Vrnjačku Banju i zauzimao je posebno mesto u srcima meštana. Postavljanjem njegove statue želeli smo da mu se bar malo odužimo i zahvalimo – dodaje Nikola Džamić.

- Ona je sada jedan od simbola prestonice srpskog kontinentalnog turizma i naša je dužnost i obaveza da je čuvamo.

foto: Fonet

(Espreso.co.rs/ Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.