U VREMENU TETOVAŽA I SILIKONA, OSTALI SMO BEZ NJEGA : Kolege, glumci, političari emotivnim GOVORIMA se oprostili od Smokija (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

a sad adio

U VREMENU TETOVAŽA I SILIKONA, OSTALI SMO BEZ NJEGA : Kolege, glumci, političari emotivnim GOVORIMA se oprostili od Smokija (VIDEO)

Veliki broj Samardžićevih kolega i koleginica i ostalih filmskih radnika prisustvovao je njegovom poslednjem ispraćaju

Objavljeno: 14:38h

Komemorativni skup povodom smrti velikog filmskog umetnika održava se u 14 časova u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke

- Ljubiša je voleo da daje nadimke, uspevao je da pronađe pravu recč, da reši tuđi problem, njegov cilj je uvek bio film i publika. Jugoslovenska kinoteka sa ponosom kaže da je drugi dom ovog velikana - započeo je komemoraciju Jugoslav Ćosić.

foto: Filip Plavčić

- Ja neću iz glave već iz srca. Polako ostajemo sami u nemoći i zatečenosti, zauvek odlaze najbolji među nama. Nasmejan sa osmehom koji ga je proslavio i plenio, napustio nas je Smoki. Tamo iza brda odakle se niko nije vratio, otišli su najbolji glumci, Gaga, Bata, Manda, mladi Madzgalj. U vremenu tetovaža, silikona, vajbera, fejsbuka, napustio nas je neko ko se borio do poslednjeg daha i čovek se zapita: Ako nas svi napuste, ko nam ostaje? Kome da se divimo, koga ćemo želeti da dostignemo,ko će nas učiti glumi i životu. Mene je Smoki učio da pucam puškom ćorcima. Imali smo avanture...Tada je sve bilo kako treba, normalnije i mnogo bolje. Imali smo zanos, ambiciju da pravimo filmove, a Smoki je pravio od 1 dinara 2 - pričao je o Ljubiši Radoš Bajić i nastavio:

foto: Filip Plavčić

- Smoki je bio odličan igrač pokera za sitnu paru u ćevabdžinicama Bosne.

Glumac Dragan Petrović oprostio se sa Smokijem na duhovit način:

- Postoje ljudi koji ne mogu da umru, on trenutno nije dostupan, ali je dostupan njegov legat i njegova porodica. Ljubiša je stalno pitako gde ti je ovaj "debeli". Izvini Ivice, našalio se glumac i objasnio:

- Tako je Ljubiša zvao Ivicu Dačića, mene je zvao srećo, a ja njega Ljubiško.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.