Svi smo voleli seriju METLA BEZ DRŠKE, ali iza priče o dečaku Nemanji krije se JEZIVA ISTINA! (FOTO)
Foto: Printscreen

tužno, ali istinito

Svi smo voleli seriju METLA BEZ DRŠKE, ali iza priče o dečaku Nemanji krije se JEZIVA ISTINA! (FOTO)

"Metla bez drške" bila je jugoslovenska televizijska serija, snimana u periodu od 1989. do 1994.

Objavljeno:

Serija govori o životu i avanturama Duška, Zlatka, Dragane, Vladimira i njihovih prijatelja.

Popularna stranica na Instagramu "Legende devedesetih" prisetila se omiljene serije mnogih generacija koje su odrastale devedesetih godina prošlog veka.

Kako oni pišu, uvek kada se priča o "Metli bez drške", svi pominju Zlatka i Duška, pa i psa Aleksa i kornjaču Hermesa i čuvene šnenokle, ali uvek se slučajno ili namerno zaboravlja jedan veoma bitan lik, a to je Nemanja.

foto: Printscreen

Nekako nikome nije bilo drago da vide tu surovu realnost na televiziji u dečijoj seriji. Uvek je bilo lepše pricati o slatkim životinjama u seriji i avanturama Zlatka i Duška.

Nemanja je bio personifikacija ono što nismo želeli da vidimo, uticaj rata i sveopšta beda doveli su do maloletničke delikvencije devedesetih. Nemanja je bio siroče koga je odgajala siromašna tetka.

foto: Printscreen/Instagram/legendedevedesetih

Oduvek je bio nemiran i nije mogla nikako drugačije da ga kazni nego batinama, što danas na televiziji ne bi ni smelo da se prikaže. Kada je malo odrastao, počeo je da krade i pravi probleme. Naravno, ovo je tetku još više naljutilo i razočaralo, čak mu je rekla da je bolje što mu je majka mrtva da ne vidi šta je postao. Nemanja je bio duboko nesrećan jer nije imao roditeljsku ljubav, a nije imao ni novca za hranu, a kamoli odeću.

Kada im je glad zakucala na vrata, on je ukradeni novac pružio tetki i to saznanje kako ona ne može da zaradi za život nego će ih izdržavati Nemanja svojim kriminalnim poslovima ju je potpuno uništilo, ali to je bila prava gorka stvarnost devedesetih.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Legende Devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.