NIKAD NIJE PRIČAO O TOME: Detalji iz teškog života Vojina Ćetkovića: Dešavalo se da nas petoro spavamo zajedno...
Foto: Nebojša Mandić

namučio se

NIKAD NIJE PRIČAO O TOME: Detalji iz teškog života Vojina Ćetkovića: Dešavalo se da nas petoro spavamo zajedno...

Zbog stanja u zemlji njegov posao ne može da mu omogući da bude bogat

Objavljeno: 18.08.2017. 20:24h
  • 365

Jedan od zasigurno najuspšenijih srpskih glumaca Vojin Ćetković za nekoliko dana proslaviće 46. rođendan. Iza sebe ima veliki broj filmskoh rola, brojne pozorišne uloge, a malo je poznato da ranije nije želeo da se bavi glumom i da je bio na pola puta da odustane.

- Nikada nisam znao da ću biti odličan glumac. Na drugoj godini sam rešio da se ne bavim glumom. Pao sam na glavu i morao sam da ležim. Na akrobatici dok sam radio leteći salto, tada sam slomio nos i imao potres mozga. Vratio se u Kruševac i dva meseca sam bio tamo, nisam išao uopšte na faklutet. Profesor me nijednom nije nazvao i rekao da se vratim. Moj brat Milovan je taj koji je uticao na mene, jer mi je u jednom momentu rekao: "Dosta si razmišljao, hajde da se vratiš". Vratio sam se, cela klasa me je sačekala i prigrila i to je prelomilo. Ali nikada nisam bio siguran da sam fenomenalan i da ću napraviti nešto, to ni dan danas ne mislim - objasnio je Ćetković pre nekoliko godina u emisiji "Balkanskom ulicom" i prisetio se prijemnog ispita kada je prvi put iz rodnog Kruševca došao u Beograd.

foto: Vladimir Sporčić

- Sećam se tog prijemnog ispita, ne znam da li sam sa nekim progovorio tri reči. Bio sam sportista i došao sam da budem primljen. Došao sam da ostanem. Tek sredinom druge godine smo shvatili da smo mi porodica, toliko vremena smo provodili zajedno da smo bolovali od istih bolesti. To mi je druga porodica, moja klasa - kaže Vojin koji je na klasi bio zajedno sa Natašom Ninković, Nebojšom Glogovcem, Sergejem Trifunovićem i drugima.

- Živeli smo svugde po Beogradu i jedni kod drugih. Često smo dobijali otkaze i onda se dešavalo da po nas petoro spavamo kod jednog i da se hranimo kod drugog - kaže i dodaje da je pravo sa snimanja jednog filma otišao u vojsku i to kada je imao 27. godina.

foto: Nebojša Mandić

- Direktno sa snimanja sam otišao u vojsku. Ispratili su me Glogovac i Gaga Nikolić. Gaga mi je dao 100 maraka da popijem nešto. Seo sam na avion, ušao u kasaranu u deset uveče. Pomislio sam šta me snašlo, stavili me da spavam pored toaleta, a oko mene klinci od 17, 18 godina. Svi su bili deset godina mlađi od mene. Zvali su me stric. Pričao sam im neke priče, bilo je još nekoliko odraslih koji su bili moje godište. Moj pretpostavljeni je bio moje godište - kaže Vojin koji je na FDU prvi put kročio sa 17 godina.

Kako ističe, zbog stanja u zemlji njegov posao ne može da mu omogući da bude bogat, već da živi soldino, a sve što je stekao u žviotu bilo je isključio taletnom i radom, zajedno sa suprugom Slobodom.

foto: Damir Dervišagić

- Ne mogu kroz svoju branšu u ovoj zemlji da budem bogat, to je nemoguće. Sa tim sam se pomirio davno. Može da mi bude pristojno i da budem srednja klasa koje je sve manje, ali sam slobodan, što je jako bitno. Slobodan sam da kažem šta mislim kome god sa pozicije glumca. Kakav sam ovakav ili onakav, ali takav sam kakav jesam. Ako ti samog sebe ne ceniš, niko neće ni tebe da ceni. To sam isto govorio mladim glumcima, kada me pitaju koliki honorar da traže za reklamu, kažem zavisi koliko ceniš sebe. Ako hoćeš da jednog dana imaš pristojan honorar i da pristojno živiš, moraš da držiš jednu određenu cenu i da držiš do sebe. Da te ne uzmu kao neozbiljnog tipa. Isključivo živim od glume, sada koliko sam poslova zarad toga izgubio, to je mnogo... Nisam nasledio ništa značajno, ni moja žena ni ja, sami smo isključivo uz svoj talenat, onako proleterski upali u sve to i napravili porodicu. Isključivo to što imamo je zahvaljući radu i talentu i velikim odricanjim i neprospavanim noćima - ispričao je za emisiju "Bulevar".

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media