NAJLEPŠA JUGOSLOVENSKA LJUBAVNA PRIČA: Počeli su karijeru zajedno, voleli se do smrti i sahranjeni ZAJEDNO!
Foto: Promo

dirljivo

NAJLEPŠA JUGOSLOVENSKA LJUBAVNA PRIČA: Počeli su karijeru zajedno, voleli se do smrti i sahranjeni ZAJEDNO!

Radmila Savićević i njen muž Boža imali su jednu od najlepših ljubavnih priča u staroj Jugoslaviji

Objavljeno:

Božu je Radmila upoznala u Kruševcu, na čuvenom korzou i ta ljubav je bila toliko jaka do poslednjeg dana da se ona zaista može uporediti sa najvećim ljubavnim pričama u romanima i filmovima.

Kako govore njeni bližnji supruga nikada nije zvala ni po imenu ni kao muža nego kao "moj čovek".

- Otići iz svog rodnog grada, ostaviti svoje majke, svoje kuće, mi smo bili izvor zarade kojima su njima omogućavali da svoje dane bolje prožive. To je bilo strašno. Mi smo otišli. Ljubiša Ružić je ponudio mom čoveku da dođemo u Niš. Nismo imali stan, ništa. Glumci su u svim varijantama bili sirotinja. Ne želim se. Ja sam svoj život živela onako kako sam htela- rekla je tada Savićevićeva i dodala:

- Moj muž je bio izuzetno lep čovek.

foto: Promo

O tome kako je izgledao, govori i njena ljubomora. Novinarka RTS-a Nataša Mijušković, kojoj je Radmila bila ujna, u knjizi "Prva i poslednja" opisala je pojedine detalje iz njenog života.

- Znam s koliko je ljubavi brinula o njemu pošto se prilično mlad razboleo, koliko je bdela nad njim i njegovim zdravljem. Samo zahvaljujući njoj, Boža je dočekao lepe godine. Sećam se kad mi je pričao kako je Rada sekla kulise u Niškom pozorištu jer je u to vreme bila veoma ljubomorna. On je bio popularan i lep glumac, igrali su zajedno u mnogim predstavama, ali kad bi Boža imao scenu s nekom mladom i lepom koleginicom, ujna bi probušila kulise i gledala šta radi na sceni, pa bi mu posle predstave prebacivala kako je mogao malo manje da steže u zagrljaj tu partnerku.

foto: Promo

U harmoničnom braku sa Božidarom Savićevićem dočekala je starost, sve dok ih Radmilina smrt nije rastavila. Umrla je 8. novembra 2001, a sahranjena je četiri dana nakon toga na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana. Njen čovek, kako ga je zvala, Božidar Savićević poživeo je tek nešto više od godinu dana i umro je 25. januara 2003. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.