UŽASAVAJUĆI DETALJI SA SNIMANJA LEPA SELA LEPO GORE! Vojnik se pojavio sa kašikarom i pretio da će se razneti!
Foto: Printscreen

iza kulisa

UŽASAVAJUĆI DETALJI SA SNIMANJA LEPA SELA LEPO GORE! Vojnik se pojavio sa kašikarom i pretio da će se razneti!

Objavljeno: 11:02h

Prošlo je dve decenije kako je snimljen film "Lepa sela, lepo gore" Srđana Dragojevića po priči Vanje Bulića. Film je brzo stekao status kultnog, a postoje mnoge stvari o njemu koje su donedavno bile nepoznate. Vojnici koji su se pojavljivali u filmu, nisu statisti, već su bili prava uniformisana lica. Jednom od vojnika produkcija je ostala dužna dnevnicu, pa se on pojavio na setu sa kašikarom i pretio da će se razneti ako mu se njegov novac ne isplati. Dnevnica je bila 20 maraka.

foto: Printscreen

Nikola Pejaković Kolja je pauze na snimanju provodio sa deminerima koji su išli na svaku lokaciju pre ekipe, ne bi li proverili da li ispred ima mina. Scena u kojoj Pejaković i Dragan Bjelogrlić igraju košarku jedva je snimljena jer je Kolja bio pijan. Da bi proslavili uspešan završetak snimanja scene, slikali su se u svinjcu, ali se Kolja toga ne seća.

Kako su snimali u ratnom područiju, morali su da sarađuju sa ratnim glavešinama, od kojih su neki završili u Hagu.

"Teško je govoriti o tome danas, to nije bilo normalno snimanje. Glave nam nisu bile normalne. Nije bila normalna situacija, glave nam nisu bile iste kao ove danas. Nikome od nas", rekao je Nikola Pejaković Kolja, koscenarista i glumac nedavno.

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.