PILI SMO KAFU SA EKIPOM SERIJE "SENKE NAD BALKANOM": Stiže srpska verzija "Peaky Blinders", a evo i DATUMA! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Natalija Atanacković

jedva čekamo!

PILI SMO KAFU SA EKIPOM SERIJE "SENKE NAD BALKANOM": Stiže srpska verzija "Peaky Blinders", a evo i DATUMA! (FOTO)(VIDEO)

Radnja nove RTS-ove serije smeštena je u tridesete godine prošlog veka, u Kraljevinu Srba Hrvata i Slovenaca, odnosno u Kraljevinu Jugoslaviju, a u razgovoru sa ekipom serije saznaćemo šta nas na malim ekranima očekuje početkom jeseni

Objavljeno: 15:17h

Radnja nove RTS-ove serije odrigrava se 1928. godine u Beogradu, kao prestonici Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Serija "Senke nad Balkanom" je u osnovu politička triler-drama sa elementima mistike. U uzbudljivoj trilerskoj naraciji, prepunoj obrta i do sada nepoznatih istorijskih događaja oslikava se Evropa u predvorju događaja koji će obeležiti XX vek sa Beogradom kao mestom u kome su se uvek ukrštali i sukobljavali najrazličitiji svetski interesi.

foto: Natalija Atanacković

Kada smo i sami prvi put pogledali trejler shvatili smo jednu stvar: Ovo su srpski "Peaky Blinders" i nismo pogrešili! Možda će Srbija čak dobiti i mnogo bolju verziju čuvene serije.

U razgovoru sa ekipom serije saznali smo i šta nas na malim ekranima očekuje početkom jeseni, upoznali smo sa istorijskim ličnostima o kojima se malo toga zna...

"Serije su poslednjih godina u svakom smislu u svetu postale hrabrije od filmova", rekao je glumac Dragan Bjelogrlić tokom razgovora sa autorima nove RTS-ove "Senke nad Balkanom" u kafe baru "Kafeterija".

Bjelogrlić, koji je i kreativni direktor serije, rekao je da će ljudi koji poznaju istoriju biti u prednosti prilikom gledanja jer će prepoznati vrlo zanimljive istroijske činjenice, ali ni da oni koji ništa ne znaju o istoriji neće biti hendikepirani pošto je priča u srži fiktivna.

foto: Natalija Atanacković

"Ovo neće biti serija uz koju ćete moći da kuvate ručak, pijete kafu, moraćete da budete fokusirani i skoncentrisani. Možda naša publika nije navikla na tako nešto, ali nadam se da će se kvalitet prepoznati", dodaj je Bjelogrlić.

Pilot epizoda biće premijerno prikazana 16. avgusta na Sarajevo Film Festivalu, dodao je Bjelogrlić.

foto: Natalija Atanacković

"Ova serija već ima jedan kuriozitet, a to je da će početi da se prikazati 21. oktobra na više nacionalnih televizija u regionu, u Bosni, u Crnoj Gori, Makedoniji, u toku su pregovori sa Slovenijom... Samo Hrvati z***u svaki put", našalio se Bjelogrlić.

foto: Natalija Atanacković

Očekuje se da će predstavnici nekih velikih kompanija pogledati seriju i da će ona doživeti svetsku distribuciju, što nijedna domaća serija još uvek nije doživela.

foto: Natalija Atanacković

Hrvatski glumac Goran Bogdan, koji igra lik Mustafe Golubića rekao je da oduševljenje i ljubav prema filmu koju Dragan Bjelogrlić kao režiser nosi nadoknađuje nedostatak novca u domaćoj produkciji, iako ona uopšte značajno ne zaostaje za inostranom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.