A SAD ADIO: Bio je oženjen Cecom Bojković, Milenom Dravić, ali Šurda je imao samo jednu ljubav... (FOTO)
Foto: Printscreen

izgubili smo velikog čoveka

A SAD ADIO: Bio je oženjen Cecom Bojković, Milenom Dravić, ali Šurda je imao samo jednu ljubav... (FOTO)

Naš slavni glumac Ljubiša Samardžić umro je posle duge i teške bolesti

Objavljeno:

Glumac iz malog mesta, koga je talenat predodredio za velike uspehe, postao je veliko ime jugoslovenske kinematografije još davne 1960. godine, a zbog uloge mladića u filmu "Peščani grad" 1962. godine zauvek ćemo ga pamtiti kao "Smokija".

UMRO LJUBIŠA SAMARDŽIĆ: Legendarni glumac nas napustio u 80. godini

Smoki je tokom svoje bogate karijere igrao u različitim žanrovima, najčešće u ratnim i komedijama, ali, u novije vreme, i u delima društvene problematike kao što su "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Smrt gospodina Goluže", "Život je lep", "Kuća pored pruge" i dr...

Igrao je kod skoro svih jugoslovenskih reditelja, a na televiziji je najveći uspeh stekao ulogama u četiri televizijiske serije: "Kuda idu divlje svinje", "Dimitirije Tucović", "Vruć vetar" i "Policajac sa Petlovog brda".

foto: Printscreen/Youtube

Do danas, Ljubiša je ostvario preko 70 filmskih i televizijskih uloga, sarađivao sa svim jugoslovenskim rediteljima, a onda krajem devedesetih i svojeručno preuzeo režisersku palicu.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je karijeru Ljubiše Samardžića pratila posebna saradnja sa koleginicom Milenom Dravić, sa kojom se prvi put pojavio na filmskom platnu u "Prekobrojnoj", a zajedno su igrali ukupno čak 25 puta.

- Milena je u početku bila mlado, bezazleno devojče sa prostosrdačnim licem, dakle " naivka", kako mi to kažemo, a već nakon dve- tri godine postala je izvrsna dramska glumica - rekao je Ljubiša 1983. u intervjuu za "Letnji as".

Međutim, nije Milena bila jedina glumica koju je Smoki zaveo. Devedestih su bile poznate njegove zavodničke avanture, žene su ga sekirale, ostavljale, ali i ludo volele.

Setite se samo "Policajca sa Petlovog brda" u kojem je Ljubiša bio oženjen Svetlanom Bojković, Nedom Arnerić, Milenom Dravić, Majom Sabljić, i zamalo i Ivanom Žigon.

Ipak, u realnom životu glumac je imao samo jednu ljubav, a to je bila njegova supruga Mirjana.

Ona je pre nekoliko decenija u intervjuu za "Start", koji je preneo "Yugo papir", ispričala kako se upoznala sa svojim suprugom.

- Letovala sam na Bledu. On je bio na nekakvom odmoru i šetao. Moja sestra je rekla: "Pazi, Ljubiša Samardžić!", ja sam odgovorila: "Baš me briga". Njemu je navodno zapao za oko moj tranzistor, a tek onda ja. Posle je rekao da lošiji tranzistor nije video u životu, a ja se nadam ni bolju ženu - ispričala je Mirjana davne 1970. godine.

Taj susret se pretvorio u brak dug pet decenija, ali nažalost, danas ga je prekinuo tragičan ishod i teška bolest sa kojom se glumac borio mesecima.

Počivaj u miru legendo!

foto: Dragan Kadić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.