TRAGEDIJA NAŠEG NAJBOLJEG GLUMCA! Perhan je živeo veličanstven život, a umro je tragično pre tačno 18. godina (FOTO)(VIDEO)
Foto: Printscreen

Ostaće upamćen!

TRAGEDIJA NAŠEG NAJBOLJEG GLUMCA! Perhan je živeo veličanstven život, a umro je tragično pre tačno 18. godina (FOTO)(VIDEO)

Glumac koga je otkrio Emir Kusturica, iako nije uspeo da upiše filmsku akademiju, svojevremeno je proglašen za jednog od 5 najboljih glumaca u Evropi

Objavljeno:

Davor Dujmović je umro 31. maja 1999. godine, a ovog sarajevskog glumca najviše pamtimo po ulozi Perhana u filmu "Dom za vešanje". Nadimak Perhan mu je zauvek ostao, a ulogu po kojoj je ostao prepoznatljiv je dobio sasvim slučajno.

Dok je išao u drugi razred niže muzičke škole, imao je običaj da posle nastave svrati kod svog oca koji je tada radio kao privatnik na pijaci Markale.

foto: Printscreen

- Bili smo siromašni, nisam imao instrument, ali je moja mama poznavala čistačicu u školi koja mi je noću otključavala učionicu i ja sam tu vežbao - pričao je Dujmović.

U obližnji restoran, gde bi svraćao na sok, došli su i Emir Kustirica i njegov asistent. Asistent je pitao Davorovog oca da li može da učestvuje u audiciji za "Oca na službenom putu". On je to prihvatio i posle toga je krenulo probno snimanje, gde se pokazalo da je savršen za ulogu.

Posle filma "Otac na službenom putu", odlučio je da upiše filmsku akademiju. Nije mu uspelo i posle toga nije više ni pokušavao.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.