OVAJ KRATKOMETRAŽNI FILM ĆETE VOLETI: Premijera "Život po Moskriju" kao omaž pokojnom srpskom reperu!
Foto: Promo

Omaž preminulom reperu Moskriju premijerno na FDU

OVAJ KRATKOMETRAŽNI FILM ĆETE VOLETI: Premijera "Život po Moskriju" kao omaž pokojnom srpskom reperu!

Klasa druge godine FTV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti završila je snimanje filma "Život po Moskriju", koji predstavlja omaž preminulom reperu Davoru Bobiću, poznatijem kao Moskri, pripadniku rep grupe Prti Bee Gee

Objavljeno:

U ovom klasnom filmu, koji traje nešto manje od pola sata, ekipa u saradnji sa izvrsnom glumačkom ekipom je nastojala da predstavi beogradsku urbanu kulturu i približi publici undergraund stil koji prati ovu vrstu muzike.

A post shared by Darko Ivić (@darko_ivic) on

Naime, mali Moskri se vraća iz sveta mrtvih u obliku šarmantnog desetogodišnjeg dečaka kog glumi Andrija Bošković, a njegov zadatak je da izvuče mlade iz apatije i dekadentnosti u koji su zapali. Na početku će biti prilično usamljen i obeshrabren u svojoj misij da omladinu vrati na pravi put, ali vremenom će se sprijateljiti sa pripadnicima beogradske urbane scene poput skejtera, repera, bajkera, klabera i šanera. Glavno pitanje je: da li će mali Moskri pridobiti drugare na svoju stranui uspeti da iskoristi drugu šansu koja mu je data i dobije kartu za raj?

foto: Promo

Kroz Moskrijevo iskustvo učimo važne lekcije koje mahom muče današnju omladinu: da anderground stil ne podrazumeva dekadenciju, kao i da droga odvlači ljude u pogrešnom smeru jer usotalom, ona je i talentovanog repera odvela sa svega 27 godina. Kao specijalni gosti pojaviće se brojne poznate ličnosti koje su odrastale uz repera i bili njegovi prijatelji.

Kroz ovu urbanu priču punu tabua i stereotipa pored Andrije vodiće nas još i mladi glumci Petar Strugar ("Mali Budo", "Jesen samuraja"), Vladimir Vučković ( "Sinđelići"), Anđela Jovanović ("Vojna akademija") i Darko Ivić ("Pored mene").

A post shared by Darko Ivić (@darko_ivic) on

Sve što ste od ovih glumaca navikli da vidite, verujte biće drugačije! Darko Ivić od "Tadije" u filmu "Pored mene" gde je glumio navijača i problematičnog dečka, sada će vas njegova uloga nasmejati, ali i šokirati...

A post shared by Darko Ivić (@darko_ivic) on

Film će biti premijerno prikazan 3. juna na FDU u okviru manifestacije "Producentski dan", a s obzirom da obiluje oruginalnom muzikom, smehom, vizuelnim efektima sigurni smo da će mali Moskri osvojiti vaša srca.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.