MR GAGA: Jezik čuvenog izraelskog koreografa Ohada Naharina
Foto: Beldocs PROMO

večeras na Beldocsu

MR GAGA: Jezik čuvenog izraelskog koreografa Ohada Naharina

Večeras u 22:00 u okviru Beldocs-a publika će moći da pogleda dokumentarni film o najpoznatijem svetskom koreografu savremenog plesa, Ohadu Naharinu
Objavljeno: 13:57h

“MR. GAGA” Tomera Hejmana je jedinstveno domumentarno iskustvo koje se bavi životom svetski priznatog koreografa Ohada Naharina koji je tvorac provokativnog i smelog plesnog stila i “jezika pokreta” koji je nazvan “Gaga”.

Naharin je plesom počeo da se bavi tek u dvadeset drugoj godini života, ali je uspeo da pomeri granice i stvori nešto sasvim jedinstveno. “Gaga” je proizašla iz njegovog uverenja da je “fizičko zadovoljstvo nastalo iz fizičke aktivnosti i da je to jedan od pokazatelja smo živi”.

“Gaga” je praksa koja se opire bilo kakvom pokušaju stavljanja u kalup i naglašava iskustvo pokreta. Zbog toga je “Gaga” je pre svojevrstan “jezik pokreta” nego plesna tehika.

foto: Wikipedia

Ohad Naharin je rođen 1952. godine u Izraelu, u kibucu Mizra.

Odrastao je u umetničkoj porodici tako da je još kao dečak pisao priče, komponovao muziku i slikao. Njegov otac je bio psiolog koji je specijalizovao psihološku dramu, ali je radio i kao glumac u dva izraelska pozorišta, dok je majka bila plesačica i koreografkinja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.