NAJJAČA GENERACIJA SVIH VREMENA! Da li prepoznajete ovih 12 veličanstvenih?
Foto: Privatna arhiva

kakva ekipa!

NAJJAČA GENERACIJA SVIH VREMENA! Da li prepoznajete ovih 12 veličanstvenih?

Svako od njih ostvario je fantastičnu karijeru, a mnogi i dan danas pamte ovu generaciju kao najbolju
Objavljeno: 15:46h

Na slici su u prvom redu profesorka Gordana Marić, najpoznatija kao Goca iz "Grlom u jagode", profesor Jevtović i Tatjana Venčelovski. Iza njih sede Mirjana Joković, Dragan Petrović Pele i Vesna Trivalić, a u poslednjem redu prepoznaćete Milorada Mandića Mandu, Dragana Bjelogrlića, Bodu Ninkovića, Žiku Todorovića, Dudu Stojanović i Darka Tomovića.

Milorad Mandić Manda je slučajno postao glumac, ali sjajno se uklopio u klasu FDU koju danas zovu "12 veličanstvenih".

Naime, dvanaestorka iz prve klase profesora Vladimira Jevtovića iz 1984. je definitivno najuspešnija koja je diplomirala na FDU. U njoj su bili: Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Srđan Žika Todorović, Mirjana Joković, Milorad Mandić Manda, Vesna Stanojević, Slobodan Boda Ninković, Dušanka Duda Stojanović, Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Darko Tomović i Tatjana Venčelovski. Svi su ostvarili uspešne karijere.

foto: Privatna arhiva

Njihov profesor Vladimir Jevtović je rekao da nije mogao da zamisli da će svi ostvariti takve uspehe.

- Bili su toliko jedinstveni, pa su recimo na trećoj godini odlučili da ne prikažu pola ispita za mjuzikl „Kosa". Sada mogu da priznam: tako jedinstveni bili su jači od mene. Anegdota iz tog perioda ima bezbroj. Još pamtim njihove improvizacije „Kupe u vozu". Sećam se jedne vežbe koja je umesto sedam minuta trajala više od sat vremena. Studenti sa Ljubljanske akademije dolazili su ilegalno na časove da prate njihove improvizacije. Tu su naučili da budu duhoviti, dramatični, nepredvidivi, brzi, efikasni, šarmantni jednom rečju. Bila je to turbo klasa! - rekao je Jevtović u jednom intervjuu.

foto: Promo/FSS

Dragan Bjelogrlić je tokom studiranja pozvao celu klasu u Barandu, gde su proveli nezaboravan vikend, dok je Mirjana Joković pri kraju studija rekla profesoru Jevtoviću: „Kako ćete profesore da nastavite s radom kada nikada više nećete imati ovako dobru klasu?"

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.