Kako ga ne voleti? 10 zanimljivosti o Malom princu koje niste znali (FOTO) (VIDEO)

omiljeni dečiji junak

Kako ga ne voleti? 10 zanimljivosti o Malom princu koje niste znali (FOTO) (VIDEO)

Za ovog malog dečaka ste svi čuli, ali postoji mnogo toga što sigurno niste
Objavljeno: 14:53h

Ako ste od onih velikih ljudi koji mogu da razumeju sve, pa čak i knjigu za decu, dopustite da vas, u susret premijeri 26. novembra dugo očekivanog animiranog filma "Mali princ", upoznamo sa 10 činjenica koje niste znali o čuvenom delu pisca i pilota Antoana de Sent Egziperija. Obradujte dete u sebi! Crtani film Mali princ uskoro u bioskopima i morate ga pogledati! (FOTO)

1. Pre uvođenja evra kao jedinstvene valute u Europskoj uniji, u Francuskoj je postojala novčanica od 50 franaka u čast oca Malog princa - Antoana de Sent Egziperija, sa njihovim likovima na njoj.
Promo
2. Mali princ ne poznaje granice ni kad je reč o modnim brendovima, prvenestveno za pripadnice lepšeg pola, čiji je rado viđen promoter.
Promo
3. U Francuskoj je 2013. osnovan tematski park "Mali princ", koji pretenduje da po broju poseta baci u senku famozni "Diznilend" u Parizu.

4. Lik lisice, vernog saputnika Malog princa, inspirisan je Pustinjskom lisicom (Fenek), 5. Baobab drveće,
predstavljeno je u knjizi kako guta zemlju svojim korenjem, naciste 6. Modnog kreatora Žona Šarla de Kastelbežaka inspirisao je Mali princ
Promo
7. Na svetu postoji više od 200 različitih korica knjige "Mali princ".
Promo
8. Uticajni pariški dnevni list "Le monde" svrstao je "Malog princa" 9. U svetu književnosti smatra se najboljom francuskom knjigom 20. veka,
10. "Mali princ" je treća najprodavanija knjiga svih vremena,

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.