Počinje 64. Martovski festival u Domu omladine
Foto: Promo

Film

Počinje 64. Martovski festival u Domu omladine

Ovogodišnji 64. beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma trajaće od 30. marta do 2. aprila u DOB-u
Objavljeno:

U četvrtak počinje 64. beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, od ove godine pod zvaničnim nazivom "Martovski festival".

Festival počinje 30. marta i trajaće do 2. aprila a celokupan program festivala će biti održan u beogradskom Domu omladine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Festival od ove godine ima i novog umetničkog direktora Bobana Jevtića čija ideja je da vrati značaj najstarijem filmskom festivalu u Srbiji koji bi postao nacionalni i povezao ljude iz sveta filma i time unapredio domaću kinematografiju.

Za četiri dana biće prikazano više od osamdeset filmova: kratkometražnih igranih i dokumentarnih, dugometražnih dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova.

Pored filmskih projekcija, prateći program festivala obuhvata tzv. "Filmsku stolicu" koja će se održavati svakoga dana od 14:00-19:00 časova u holu ispred sale Amerikana.

foto: preentscreen, facebook

Program uključuje i "Speed interduction"- sastanke i priliku za umrežavanje svih važnih domaćih festivala i trening programe u oblasti dokumentarnog i kratkog igranog filma u Srbiji.

Festival obuhvata i radionicu animiranog filma koju će voditi Nikola Majdak i Ana Nedeljković.

Sastavni deo festivala su i mnogobrojna predavanja. Predavanje na temu upotrebe arhivskog materijala u dokumentarnom filmu vodiće Mila Turajlić, dok će Boris Mitić govoriti o imperativima scenarizacije dokumentarnog filma. Producentkinja Jovana Nikolić će govoriti o izvorima finansiranja dokumentarnog filma, a Bjorn Špejdel o mogućnosti rada sa 3D tehnologijom u art filmu.

Nakon završetka projekcija od 21:00 i 22:00u sali Amerikana biće žurke na kojima će muziku puštati DJ-evi: Feloneezy & Phillie P, 50Grass & Luka Gaćina i VRC, dok će u subotu biti rok koncert beogradske aternativne rok grupe Autopark.

Cene ulaznica su 200 dinara po projekciji, a ulaz na omaž programe posvećene nedavno preminulim Krsti Škanati i Lazaru Stojanoviću je besplatan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.