PRONAĐENA MRTVA U STANU BEZ NAMEŠTAJA: Bila je naša najlepša glumica, ali onda ju je DROGA UBILA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/NetFilm Promo

jedna od najvećih ex yu tragedija

PRONAĐENA MRTVA U STANU BEZ NAMEŠTAJA: Bila je naša najlepša glumica, ali onda ju je DROGA UBILA! (VIDEO)

Novine su bile pune naslova o rezultatima obdukcije, o morfijumi i heroinu koji je pronađen u njenoj krvi posle smrti
Objavljeno:

Da je jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije, Sonja Savić, među nama, ove godine bi obeležila jubilarnih 40 godina karijere, jer se davne 1977. godine prvi put pojavila na filmu i počela da piše istoriju u filmskoj industriji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sonja je pomerila granice glume i filma i bila je jedna od najlepših žena na ovim prostorima. Umetnosti je dala sve, možda čak i previše.

Glumom je profesionalno počela da se bavi sa 16 godina, a već s 21 diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Početkom osamdesetih došlo je njeno vreme.

Scene u filmu "Una", koji je nastao po romanu Mome Kapora, a govori o ljubavi između profesora Mišela Babića i njegove studentkinje Une Vojvodić, ne zaboravljaju se. Gola Sonja koja jede trešnje na balkonu i zavodi profesora tokom intervjua mnogima se večno urezala u pamćenje.

Tokom karijere, zaigrala je u ukupno 50 filmova: "Davitelj protiv davitelja", "Život je lep", "Balkanski Špijun", "Mi nismo anđeli", "Šećerna vodica" i "Jug-jugoistok" samo su neki od filmova kojima je Sonja udahnula dušu.

Ipak, privatni život Sonje Savić bio je najduži film u kojemu se pojavila. Jednom prilikom je izjavila kako se odrekla privatnog života kako bi se posvetila umetnosti, a već krajem osamdesetih počele su da kruže priče da se Sonja Savić drogira.

Priču je podgrejalo i prijateljstvo s članovima kultne grupe EKV, a pričalo se da je većina umrla od posledica konzumiranja opojnih sredstava.

foto: Print Screen Youtube

- Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja - izjavila je jednom prilikom Sonja koja se posle rata posvetila radu u Sloveniji.

Upravo se u dokumentarnom filmu o EKV-u Sonja poslednji put pojavila u javnosti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.