5 najskupljih serija svih vremena – i ne, Game of Thrones nije na prvom mestu! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/GamesRadar

koji trip!

5 najskupljih serija svih vremena – i ne, Game of Thrones nije na prvom mestu! (FOTO)

Nikada ne biste pogodili koje sve serije nalaze na ovoj listi!
Objavljeno:

Mislite da su multimilionski iznosi za jednu epizodu serije nova stvar započeta odnedavno zahvaljujući renesansi na manjim ekranima?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pa i mi smo tako mislili dok nismo malo pronjuškali po netu i podsetili se na već pomalo zaboravljene serije koje su bile toliko popularne da smo znali koji dan u nedelji je rezervisan za koju.

Naravno, te serije nisu na samom vrhu, ipak se tu radi o novijim ostvarenjima s većim zvezdama, budžetima i finansijskim prohtevima.

Pa da počnemo od onih "jeftinijih":

Prijatelji

Da, da. Prijatelji su jedna od najskupljih serija. To se dogodi kada imate šest planetarno popularnih glumaca u planetarno popularnom sitkomu koji počnu da vas ucenjuju, pa vam uzmu milion dolara po epizodi. Svaki!

Nije ni preterano čudno kako se nijedan član Prijatelja više ne trudi da ostvari nekakve cenjene karijere.

foto: Profimedia

Cena: 10 miliona po epizodi

Game of Thrones

Game of Thrones se nalazi tek na četvrtom mestu s cenom epizode od 10 miliona dolara. Velike su šanse da je serija gledana i u vašem domu, pa vam onda može biti jasno zašto je serija među pet najskupljih ikad.

U svakoj epizodi ima barem nekoliko scena od kojih vam eksplodira glava pri samoj pomisli na budžet serije. HBO nije štedio, već su nam slomili srce i najavili da će sedma i osma sezona biti kraće nego prethodne, ali sumnjamo da će cena epizode pasti.

Cena po epizodi: 10 miliona

ER

ER je verovatno jedini slog na celom svetu gde ćete dobiti tačno ono što tražite, pop kulturu na kvadrat. ER ili Hitna Služba ili “ona serija s doktorima” je uzrokovala puno brige za mrežu NBC (baš kao i Prijatelji) jer je počela kao finansijski prihvatljiv projekat od 2 miliona dolara da bi se od četvrte do devete sezone pretvorila u monstruma koji proždire bankovne račune.

Pitate se otkud toliki trošak za nešto što ni nema specijalne efekte? A gle, kvalitetni glumci i njih hrpa su glavni odgovor. Novije epizode iznose oko 8 miliona, a čini se da NBC s tim nekako može da živi.

Cena: na vrhu slave neverovatnih 13 miliona po epizodi, ali se posle razvodnilo.

The Get Down

Cena je 120 miliona za sezonu. Netflix ne štedi. To je puno novca za produkciju ekstravagantne serije o hip hopu koja nam je draga, ali i pretrpana manama – neko se opako zeznuo.

Najveći trošak je bila muzika, ne možete raditi seriju o disko sceni i nastanku hip hop scene bez licencirane muzike. Baz Luhrman nije štedeo ni na dizajnu setova, ma ni na čemu nije štedeo. Troškovi je trebalo da iznose oko 7.5 miliona po epizodi, ali onda se Baz oteo kontroli.

Cena: 120 miliona za 12 epizoda. I to tek nakon poreskih olakšica koje su im osigurane zbog snimanja u Njujorku. Možda bi bez toga bila najskuplja, ali nećemo baš proučavati poreski sistem države Njujork.

The Crown

Još je nismo gledali, ali čini nam se da bismo trebali što pre. Kažu da je za produkciju ove serije potrošeno oko 130 miliona dolara, a to se vidi.

Dizajn i kostimografija su neverovatni i inače na padamo na kostime, ali ako nešto izgleda besprekorno i tek ispalo iz vremenske mašine – to je The Crown.

Cena: 130 miliona dolara. Valjda. Verovatno.

(Espreso.co.rs/ Izvor: idesh.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.