Dobrodošli na 45. FEST! Gledajte, opustite se i UŽIVAJTE! (FOTO)
Foto: promo

idol svih generacija

Dobrodošli na 45. FEST! Gledajte, opustite se i UŽIVAJTE! (FOTO)

Jubilarni FEST je nakon ceremonije otvaranja otpočeo svoj filmski program projekcijom filma “Na mlečnom putu”, dugo očekivanog najnovijeg ostvarenja reditelja i scenariste Emira Kusturice
Objavljeno:

Svečano otvaranje 45. FEST-a održano je večeras u Sava centru, sa početkom u 19h. Ceremonija je otpočela “crvenim tepihom” i nastavila se u velikoj dvorani, gde je numeru “Filmski san” izveo mladi glumac Slaven Došlo, uz pratnju baletskih igrača Pozorišta na Terazijama i Narodnog pozorišta u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Koleginica Dragana Mićalović pridužila se Slavenu Došlu, kada su punoj sali Sava centra poželeli dobrodošlicu na 45. FEST – festival u najboljim godinama! Publici su su predložili da, u skladu sa sloganom ovogodišnjeg FEST-a, dobro otvori oči, jer ih čeka spektakularni vatromet žanrova i ostvarenja koja će sasvim sigurno obeležeiti filmsku istoriju.

OVE FILMOVE NE SMETE DA PROPUSTITE NA FESTU: Najbolji srpski kritičari predlažu NAJ OD NAJ! (VIDEO)

Voditelji su podsetili publiku kako FEST treću godinu za redom uspešno nastavlja predstavljanje svog novog koncepta, pa će se i ove godine, sada već tradicionalno, najbolji filmovi nagrađivati u tri takmičarska programa, a veliki broj regionalnih, balkanskih i istočnoevropskih premijera među prvima na planeti pogledaće upravo beogradska publika.

foto: promo

Na 45. FEST-u, premijerno, biće prikazano 95 filmova. U svim programima, internacionalni žiriji odlučivaće o nagradama u kategorijama: najbolji film, najbolji scenario, najbolja režija, najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga i najbolji debi, a biće dodeljena i nagrada žirija. Naš nagrađivani reditelj Srdan Golubović je predsednik međunarodnog žirija u "Glavnom programu", a glumica Ksenija Marinković – predvodi žiri nacionalne selekcije „Srpski film”.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.