Hello I am David na startu: Otvoren 13. festival 7 veličanstvenih (VIDEO)
Foto: Yotube printscreen

najbolji dokumentarci

Hello I am David na startu: Otvoren 13. festival 7 veličanstvenih (VIDEO)

Selektor Tue Stin Miler naglasio je da je festival ušao u tinejdžersko doba i da publika ima privilegiju da gleda dobre filmove u velikoj sali, na velikom platnu, sa dobrim zvukom
Objavljeno: 22:56h

Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "7 veličanstvenih" sinoć je otvoren u Sava Centru projekcijom "Hello I am David - Putovanje sa Dejvidom Helfgotom" u režiji Kozima Lange.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pre početka filma o legendarnom pijanisti osnivač festivala Zoran Popović naglasio je da pred sobom ima "Beograd nasmejanog lica".

Selektor festivala Tue Stin Miler naglasio je da je festival ušao u tinejdžersko doba i da publika ima privilegiju da gleda dobre filmove u velikoj sali, na velikom platnu, sa dobrim zvukom.

Publika će na 13. po redu festivalu moći da pogleda i film "Homo Sapiens", najnovije ostvarenje Nikolausa Gajrhaltera.

Film "Homo Sapiens" je premijerno prikazan na festivalu u Berlinu, a zamišljen je da predstavi pogled na planetu u nekoj neodređeno dalekoj budućnosti, kao svedočanstvo o tragovima i smislu čitave ljudske vrste.

Dokumentaristički esej "Austerlic" predstaviće još jednog odličnog režisera i direktora fotografije Sergeja Loznicu, čiji filmovi poslednjih godina premijere imaju na festivalima u Kanu i Veneciji, a ova provokativna antropološka studija britko zaseca u apsurde i kontroverze ponašanja i vrednosti savremenog čoveka.

Autor koji je postao miljenik publike "Sedam veličanstvenih", Audrius Stonis, dobitnik nagrade Evropske filmske akademije, prvi je koji po treći put dolazi na beogradski festival i donosi prefinjenu poetsku studiju "Žena i glečer" o neizrečenoj ljubavi jedne zadivljujuće žene i džinovskog lednika.

Miroslav Janek prikazaće dinamičnu, duhovitu, interaktivno razigranu kolažnu priču o misterijama autizma pod nazivom "Normalni autistični film".

Belgijski autor Žerom le Mer u ostvarenju "Izgaranje" prikazuje zabranjene prostore jedne od čuvenih bolnica u Parizu u kojoj se vodi neočekivana, bespoštedna bitka, a doktore kosi jedna od pošasti modernog doba.

Festival će 7. februara zatvoriti "In loco parentis" irskog autorskog para, Niase Ni Kinon i Dejvida Rejna, prvi irski dokumentarac koji je izborio mesto u glavnoj selekciji najvećeg svetskog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu, napravljen u duhu najboljih filmova o školi, učiteljima i đacima.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.