Gledaćete ih pre dodele Oskara: Filmovi sa najviše nominacija na programu 45. FEST-a (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fest promo

FEST i Oskar

Gledaćete ih pre dodele Oskara: Filmovi sa najviše nominacija na programu 45. FEST-a (FOTO) (VIDEO)

Mnogobrojna filmska ostvarenja koja se takmiče za jednu od najvećih svetskih filmskih nagrada tradicionalno se nalaze na programu najvećeg domaćeg festivala
Objavljeno: 14:41h

U programu FEST-a se već tradicionalno nalaze mnogobrojna ostvarenja iz prethodne godine koja se takmiče za jednu od najvećih svetskih filmskih nagrada - Oskara. Dva dana nakon početka ovogodišnjeg izdanja festivala, ceremonija dodele Američke filmske akademije odigraće se 26. februara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Kao najavu 45. FEST-a publika je na projekciji u Cineplexx-u Ušće 25. januara već imala prilike da pogleda zavodljivi mjuzikl "La La Lend" (r. Demijan Čazel) nominovan u čak 14 najvažnijih kategorija: za najbolji film, režiju, mušku ulogu, žensku ulogu, fotografiju, montažu, kostim, scenario, scenografiju, originalnu muziku, miks zvuka i montažu zvuka. Osim toga, "La La Land" ima dve nominacije u istoj kategoriji – za najbolju originalnu pesmu. Za najbolju originalnu muziku nominovani su još i "Džeki" (r. Pablo Laren) i "Mesečina" (r. Beri Dženkins).

U programu 45. FEST-a nalaze se se čak 4 ostvarenja od ukupno 9 nominovanih za najbolji film u celini: "Nevidljivi faktori" (r. Teofor Melfi), "Po cenu života" (r. Dejvid Makenzi), "Mančester na moru" (r. Kenet Lonergan) i "Mesečina".

foto: Po cenu života

Između ostalih, u konkurenciji za najbolji originalni scenario našli su se "Mančester na moru" i "Po cenu života", dok su flimovi "Nevidljivi faktori" i "Mesečina" nominovani u kategoriji za najbolju filmsku adaptaciju.

U programu GALA naći će se filmovi "Ona" (r. Pol Ferhoven) i "Džeki", a glumice koje ih ih čine fantastičnim - Izabel Iper i Natali Portman – nominovane su u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu. Za najbolji kostim je nominovan upravo film "Džeki", posvećen misterioznoj prvoj dami Amerike, a u konkurenciji za najbolju mušku ulogu takmičiće se Kesi Aflek za Mančester na moru.

foto: Džeki

Maestralni Majkl Šenon je po drugi put nominovan za Oskara u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu, ovaj put za pojavljivanje u filmu "Noćne zveri". Osim njega, u ovoj kategoriji našli su se i nezaboravni Džef Bridžis za ulogu u filmu "Po cenu života", Lukas Hedžis za "Mančester na moru" kao i Maheršala Ali za film "Mesečina". U kategoriji za najbolje sporedne glumice takmičiće se Naomi Haris za ulogu u filmu "Mesečina", zatim Oktavia Spenser za "Nevidljive faktore" i Mišel Vilijams za "Mančester na moru".

Film koji će zatvoriti ovogodišnji FEST je najnovije ostvarenje čuvenog američkog reditelja Marina Skorsezea, "Tišina", a nominovan je za Oskara u kategoriji za najbolju fotografiju, u kojoj se još takmiči još i "Mesečina".

foto: Tišina

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.