GORKA PILULA KOJU SMO SVI PROGUTALI: Jagode u grlu - kultni film o izgubljenim iluzijama! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

Očekivali su 11. epizodu, a dobili...

GORKA PILULA KOJU SMO SVI PROGUTALI: Jagode u grlu - kultni film o izgubljenim iluzijama! (FOTO) (VIDEO)

O filmu koji govori o starim drugovima iz školiskih klupa 15 godina pošto su iz njih izašli, u Dvorani Kulturnog centra Beograda govorili su oni koji su ga stvarali...
Objavljeno: 23:20h

Povodom završetka projekta "Grlom u jagode - 40 godina TV serije", večeras je u Dvorani Kulturnog centra Beograda ordžana projekcija film Srđana Karanovića "Jagode u grlu", snimljenog 1985. godine, 10 godina posle serije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon projekcije upriličen je razgovor sa ekipom filma, u kome su učestvovali reditelj i scenarista filma Srđan Karanović, glumci Branko Cvejić, Bogdan Diklić, Gala (Videnović) Aleksić i članovi ekipe filma, kompozitor Zoran Simjanović i scenograf Miljen Kreka Kljaković.

foto: Espreso.co.rs

Kultni film govori o okupljanju starih drugova iz školiskih klupa, 15 godina pošto su iz njih izašli. Bane Bumbar, Goca, Uške i Boca spremaju proslavu povodom dolaska starog druga Mikija Rubiroze iz inostranstva. Planirana prijateljska noć u kafani, uz prisećanje na lepu i bezbrižnu mladost u Beogradu šesdesetih, prerasta u kojoj na površinu ispilvava surova životna istina...

foto: Promo

Priču o filmu Karanović je počeo konstatacijom da "Jagode u grlu" govore o izgubljenim iluzijama, zbog kojih se lepi trenuci prizivaju na silu uz alkohol.

- Film je predstvaljao anticipaciju događaja. Svašta nešto smo mogli, ali nismo uradili - rekao je reditelj o jednom od omiljenih svojih filmova, zbog koga je, u vreme njegovog nastanka, bio žestoko napadan i kritikovan.

- Ljudi su to shvatli lično. Govorili su mi da nisam smeo to da im uradim. Očekivali su 11. epizodu serije, a dobili su gorku pilulu. Film je u inosrtranstvu mnogo bolje prošao - rekao je Karanović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.