LUDILO STIŽE: Nastavak kultnog Trejnspotinga 16. februara u Beogradu (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

Play UK

LUDILO STIŽE: Nastavak kultnog Trejnspotinga 16. februara u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Na paralelnom filmskom festivalu, u šest gradova biće prikazano 10 premijera savremenih igranih i dokumentarnih filmova britanskih autora
Objavljeno: 13:50h

U šest gradova Balkana od 16. do 19. februara biće održan Festival novog britanskog filma "PlayUK". Festival u organizaciji British Council-a i Kulturnog centara Beograda otvara nastavak kultnog filma "Trainspotting".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na paralelnom filmskom festivalu biće prikazano 10 premijera savremenih igranih i dokumentarnih filmova britanskih autora.

foto: Promo

Festival će otvoriti "T2 Trainspotting", nastavak kultnog filma iz 90-ih godina, koji je pre nekoliko dana premijerno prikazan u Edinburgu.

- Zbog jakog uticaja koji ima na naš svakodnevni život, kao i na naš humor i način govora, britanski film je već decenijama jedinstveni fenomen u savremenoj globalnoj kulturi. Takav fenomen zaslužuje i poseban format. British Council zato organizuje PlayUK istovremeno u šest gradova Zapadnog Balkana da bi publika u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani u isto vreme mogla da podeli uživanje i utiske o intrigantnim filmovima najnovije britanske produkcije - navodi se u saopštenju.

foto: Promo

Festival "PlayUK" podržava Ambasada Velike Britanije u Beogradu.

BONUS VIDEO: Espreso.co.rs sa Zonom i Manetom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.