Prva SEKSI SCENA u istoriji domaćeg filma SNIMLJENA PONOVO - 50 godine kasnije! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

prvi srpski rimejk

Prva SEKSI SCENA u istoriji domaćeg filma SNIMLJENA PONOVO - 50 godine kasnije! (FOTO) (VIDEO)

Savremena verzija filma "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT", prvi rimejk u istoriji srpske kinematografije, prikazuje se u Velikoj sali Doma omladine Beograda 26. januara u 20 časova. Ulaz je slobodan!
Objavljeno: 16:10h

Remek delo jugoslovenske kinematografije, film "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" Dušana Makavejeva nastao je 1967. godine. Tačno 49 godina kasnije, devet studenata Filmske škole Preditor prave rimejk tog filma, prvi rimejk u istoriji srpske kinematografije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Snimljen je na 50. godišnjicu od nastanka originala i predstavlja neku vrstu omaža nedavno preminulom Branku Vučićeviću, koji je bio koscenarista i pomoćnik reditelja. U glavnim ulogama se pojavljuju: Ljuma Penov, Albin Salihović (prvi put na filmu), Ana Todorović Diallo, Marina Bukvički, Anđelko Beroš i drugi.

Radi se o savremenoj verziji "Ljubavnog slučaja", koja na provokativan način tretira aktuelne teme, te u tom smislu sledi duh originala, koji je takođe provocirao pre pola veka.

foto: Promo

Kombinacijom igranih, dokumentarnih i arhivskih snimaka, autori su sledili sličan narativni tok koji je i Makavejev koristio, tako da i u rimejku možemo čuti stručna tumačenja seksologa Dr Aleksandra Miloševića, koji je zamenio čuvenog Aleksandra Kostića, kao i kriminaliste, u čijoj ulozi se ovog puta našao Dr Zvonimir Ivanović, sa Kriminalističko policijske akademije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.