TOTALNO POMRAČENJE: Da li su  SRBI sujeveni ili NAIVNI? Dušan Šaponja ZNA ODGOVOR! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Adria media TV

zabavna strana nauke

TOTALNO POMRAČENJE: Da li su SRBI sujeveni ili NAIVNI? Dušan Šaponja ZNA ODGOVOR! (FOTO) (VIDEO)

Da li su domaće TV stanice prepune kulturnog, obrazovnog i naučnog programa? Nismo sigurni. Da li se zaista ne može pronaći toliko sredstava, ili je narod željan pesme, veselja i rijaliti programa, saznajte u intervju sa jednim od autora ovog fantastičnog programa, Dušanom Šaponjom
Objavljeno:

Gost redakcije Espresa bio je jedan od autora emisije "Totalno pomračenje", Dušan Šaponja. Zanimalo nas je zašto je pilot epizoda ove sjajne, naučno - obrazovne emisije naišla na slabo razumevanje u velikim medijskim kućama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da podsetimo, u emisiji "Totalno pomračenje" dva Dušana (Šaponja i Čavić) demistifikuju, navodne, paranormalne i natprirodne pojave, objašnjavajući mnoge od "fenomena" kroz kritičku prizmu nauke.

Gatare, vračare, ljudi - magneti i slične pojave kojima (ne samo) Srbi pripisuju paranormalna i mistična svojstva, mogu se vrlo lako objasniti uz pomoć elementarne nauke. Uz asistenciju Milovana Šuvakova, sjajnog mladog fizičara i bivšeg pomoćnika ministra nauke, autori ove emisije učinili su upravo to. Objasnili.

foto: Printscreen/Adria media TV

Iako su za njihov projekat bile zainteresovane velike medijske kuće, kojima je emisija ponuđena, autori su dobili tipičan srpski odgovor - nema para!

SRPSKI MITBASTERSI RAZBILI MIT O LJUDIMA MAGNETIMA: Ovo je prava istina, možda vam se neće svideti! (VIDEO)

Da li su domaće tv stanice prepune kulturnog, obrazovnog i naučnog programa? Nismo sigurni. Da li se zaista ne može pronaći toliko sredstava, ili je narod željan pesme, veselja i rijaliti programa, saznajte u intervju sa jednim od autora ovog fantastičnog programa, Dušanom Šaponjom.

Pogledajte video:

(Espres.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.