Festival REZ: Laboratorija eksperimenata na velikom platnu (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

3. FESTIVAL EKSPERIMENTALNOG FILMA

Festival REZ: Laboratorija eksperimenata na velikom platnu (FOTO) (VIDEO)

Treće izdanje festivala pod nazivom "Sharon Lockhart: Koreografije rada", predstaviće veliki deo opusa ove severno-američke autorke čije se koreografske filmske strukture ubrajaju u najznačajnije filmske eksperimente poslednje decenije
Objavljeno: 20:18h

Teorija koja Hoda [TkH], u saradnji sa Domom omladine Beograda i Multimedijalnim institutom iz Zagreba, pokrenula je 2014. filmski festival koji se bavi savremenim praksama eksperimentalnog i umetničkog filma.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Osnovna ideja je da svake godine u fokusu bude jedan/-na od najznačajnijih i još uvek aktivnih autora/-ki koji svoje radove smeštaju u polje filmskog eksperimenta, odnosno specifična scena eksperimentalnog filma koja se vezuje za rad dotične/-og autorke/-a.

Cilj festivala je da kreira umetničku i edukativnu platformu za predstavljanje i promociju inovativnih i radikalnih filmskih praksi.

Treće izdanje festivala pod nazivom Sharon Lockhart: Koreografije rada, predstaviće veliki deo opusa ove severno-američke autorke čije se koreografske filmske strukture ubrajaju u najznačajnije filmske eksperimente poslednje decenije.

foto: Promo

Pored Sharon Lockhart [Šeron Lokhart] koja je u fokusu ove godine, prikazaćemo i najnovije filmove Deborahe Stratman [Debora Stratman] i Jamesa Benninga [Džejms Bening], za koje se zajedno sa Lockhart, slobodno može reći da predstavljaju najprominentnije autore američkog eksperimentalnog filma danas.

Ulaz na sve programe je besplatan.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.