Srpski Romeo i Julija odlaze u svet: Santa Maria della Salute u Berlinu i Beču (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

najveća ljubav srpskog romantizma

Srpski Romeo i Julija odlaze u svet: Santa Maria della Salute u Berlinu i Beču (FOTO) (VIDEO)

Film oživljava romantično doba Lenke Dunđerski i Laze Kostića i na filmsko platno donosi uzbudljivu, intrigantnu, interesantnu i emotivnu priču. Karte za obe premijere su u prodaji.
Objavljeno: 17:55h

Film "Santa Maria della Salute", scenariste i reditelja Zdravka Šotre, jedan je od najgledanijih filmova u našoj zemlji, a paralelno sa prikazivanjem u Srbiji i regionu, biće prikazan i gledaocima u Berlinu na svečanoj premijeri u sredu, 18. januara u Cineplexu - Nojkeln (Neukölln).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U petak, 27. januara održaće se i svečana premijera filma u Beču u UCI Milennium, kojoj će prisustvovati i glumački par Sloboda Mićalović, koja je u filmu dočara lik starije sestre Lenke Dunđerski i Vojin Ćetković koji tumači slavnog pesnika Lazu Kostića. Karte za obe premijere su u prodaji.

Film o ljubavi koja je ovekovečena najlepšom pesmom srpskog romantizma "Santa Maria della Salute", oživljava romantično doba Lenke Dunđerski i Laze Kostića i na filmsko platno donosi uzbudljivu, intrigantnu, interesantnu i emotivnu priču jednog od najvećih pesnika srpske književnosti i 29 godina mlađe, ćerke bogatog veleposednika Lazara Dunđerskog.

ŠOTRA PO KAZNI: Urednik me poslao da gledam novi srpski film. Kako mi je bilo? Ne pitajte! (VIDEO) (FOTO)

Lik Lenke Dunđerski dočarala je Tamara Aleksić, a u filmu, između ostalih, glume i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Tihomir Stanić Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihajlović, Srđan Timarov, Miki Krstović, Svetlana Bojković, Nebojša Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić...

foto: Promo

Direktor fotografije je Veselko Krčmar, autor muzike Vojkan Borisavljević, kostimograf Ivanka Krstović, scenograf Dejan Anđelković, montažer Petar Putniković, izvršnu produkciju potpisju Dragan Đurković i Dejan Lutkić.

Film je snimljen u koprodukciji Visionteam-a i RTS-a, a distributer filma je Art Vista.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.