LONELY PLANET: NOVI SAD na listi DESET SVETSKIH GRADOVA koje treba posetiti!
Novi Sad se našao na listi deset gradova koje treba posetiti, Foto: Promo

vojvođanska prestonica mamac za turiste

LONELY PLANET: NOVI SAD na listi DESET SVETSKIH GRADOVA koje treba posetiti!

Lonely Planet je listu sastavio prema gradovima koji će okupirati maštu turista svojim šarmom, a Novi Sad opisan kao “elegantan, ali ipak opušten”

Objavljeno: 15:07h

Jedan od najcenjenijih turističkih magazina na svetu, Lonely Planet, uvrstio je Novi Sad na svoju prestižnu listu od "Deset gradova koje morate posetiti u 2019. godini”, stavljajući ga na visoko treće mesto i navodeći da je bogato kulturom, turističkim sadržajima i svetski priznatim muzičkim događajima.

CNN podseća da "muzički fanovi već obožavaju drugi po veličini srpski grad", a posebno mesto u opisu primamljivosti grada dobila su njegova obeležja kao što su “moćan” EXIT festival, Petrovaradinska tvrđava, Kineska četvrt i titule Evropske prestonice mladih 2019 i Evropske prestonice kulture 2021!

CNN dodaje da Novi Sad ima pravu savremenu “hip” atmosferu, te da ga značajnim čini EXIT festival koji doprinosi “živoj muzičkoj i umetničkoj sceni” i krajnje mladalačkom šarmu.

Drugi ugledni novinski izvori, kao što su The Guardian, Los Angeles Times, Huffington Post, Mirror, Independent, takođe su preneli vest, dok je jedan od najčitanijih španskih medija El Pais dodao i sopstvene utiske, dodatno dočaravajući mladalački predznak Novog Sada ističući da je u pitanju studentski, i veoma multikulturalan grad. Italijanski Elle tvrdi da su pobrojane zemlje sa liste već na njihovoj “listi za posetiti”, dok je britanski Elle sastavio sličnu listu udarnih destinacija, stavljajući Novi Sad na četvrto mesto od čak 18 i navodeći EXIT i titulu Omladinske prestonice kulture kao glavne razloge da se grad poseti baš sledeće godine!

Lonely Planet listu je sastavio prema gradovima koji će okupirati maštu turistima svojim šarmom, te je Novi Sad opisan kao “elegantan, ali ipak opušten”, te kao grad koji obogaćuje svoju postojeću ponudu novim poduhvatima, kao što je rekonstrukcija "Gradića", dok je čuvena Kineska četvrt opisana kao distrikt alternativne kulture i umetnosti. Među pomenutim događajima koji oduševljavaju turiste pored Exita naveden je i Gradić Fest kao manifestacija koja doprinosi oživljavanju Petrovaradina kroz muziku, film, pozorište i umetnost.

(Espreso.co.rs)

BONUS VIDEO:

VELIKI DAN ZA NOVI SAD I CELU SRBIJU, OTVOREN ŽEŽELJEV MOST Han: Nastavićemo da gradimo mostove u Srbiji jer oni spajaju ljude Vučić: Gradićemo i dalje i boriti se za bolju budućnost građana (KURIR TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.