Ko kaže da ne može i GUČA I EXIT? Pogledajte ove trubače i reakciju na njihovu svirku, i SVE ĆE VAM BITI JASNO
Foto: Printscreen

Exit ludnica

Ko kaže da ne može i GUČA I EXIT? Pogledajte ove trubače i reakciju na njihovu svirku, i SVE ĆE VAM BITI JASNO

Ako vas već ne pozovu da svirate na Exitu, uvek možete da
uhvatite parče slave na ulicama Novog Sada!

Objavljeno:

Na marginama Exita, što bi se političarskim žargonom reklo, odigravaju se mnogi zanimljivi prizori. Tih nekoliko dana Novi Sad živi ne samo za festival već i od festivala, pa se mnogi preduzimljivi građani dovijaju ne bi li popunili kućne budžete dok Exit vrvi od turista sa svih strana sveta.

Nije nikakva tajna da je i muzičarski hleb sa sedam kora, da se radi uglavnom noću, u kojekakvim uslovima, a i konkurencija je velika... I dok za Exit festival uglavnom vezujemo DJ scenu, pop i rok muzičare i kulturu, a Guču predstavljamo kao nekakvu suprotnost i pravimo kontraste urbano-ruralno, situacija „na terenu“ ume da nas itekako demantuje.

Ljudima koji vole da se dobro provedu, žanrovi su manje važni. Atmosfera ume da odigra ključnu ulogu u doživljaju svirke, bilo da se radi o top zvezdama iz inostranstva ili tezgarošima iz lokalne birtije.

Dok smo dolazili na Petrovaradinsku tvrđavu, sačekala nas je muzika ovog očigledno talentovanog i školovanog mladića, koji je iz svoje trube nacedio i balkanski dert i bluz osećaj koji bismo lako mogli da vidimo u nekoj krčmi

Nju Orleansa s početka 20. veka:

Nešto drugačija slika nas je sačekala oko pola sata posle ponoći, dok su horde ljudi i dalje krstarile ulicama u dolasku na Exit. Solo trubačku setu zamenio je pravi „šljakerski“ bend, koji je pržio Đurđevdan „na repeat“ do iznemoglosti.

Ako ste mislili da ih je bilo ko pogledao sa prezirom ili sa visine, grdno ste se prevarili! Skockani tinejdžeri i oni nešto stariji, svi u pohodu na program u kome dominira elektronika i tvrdi gitarski zvuci, sa osmehom bi zapevali u prolazu, a neki su i zaigrali:

Nije izostalo ni kolce, a pojedini gosti Exita su poželeli i da se slikaju sa bendom, kako bi posle verovatno ovekovečili ovu zanimljivu situaciju na društvenim mrežama.

Čim se prođe „bina“ sa muzičarima, sledi tunel u kome je naročito jaka akustika, pa su mnogi i horski zapevali, dok su u daljini odjekivali tvdi bitovi sa stejdževa sa elektronskom muzikom. Šta god mislili o svemu tome, na licu mesta se pokazalo da muzika zaista briše granice i spaja ljude, makar na tih nekoliko dana dok traje najveći festival u ovom delu Evrope.

Bonus video:

Ovo su najveći carevi Exita, a došli su iz POTPUNO NEOČEKIVANE ZEMLJE!

Nikola Marković


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.