Uz kolosalan scenski spektakl i erupciju pozitivne energije završen drugi Sea Star festival! (VIDEO)
Foto: Promo

od vatrometa do vatrene stihije s gigantske pozornice

Uz kolosalan scenski spektakl i erupciju pozitivne energije završen drugi Sea Star festival! (VIDEO)

Nezaboravnim nastupima koje su priredili headlineri na ovogodišnjoj spektakularnoj glavnoj pozornici u srcu lagune Stella Maris u Umagu završen je drugi Sea Star festival

Objavljeno: 12:36h

Prava putujuća ludnica zvana Dimitri Vegas & Like Mike dovela je publiku do krajnje erupcije, a njihov nastup bio je savremeni ekvivalent stadionskom rock spektaklu!

Opravdavši titulu svetskog broj 1 DJ dua, priredili su šou koji je publiku doslovno raspametio. Konstantnu euforiju gradili su kroz svoje udarne numere, ali i vlastite remikseve najvećih hitova planete, uz zadivljujuće scenske efekte koji su se kretali od vatrometa do vatrene stihije s gigantske pozornice, a sve je proključalo kada su u samom finalu skinuli majice i pozvali sve da učine isto za prizor kakav se više ne viđa ni na najluđim fudbalskim derbijima! I britanska scenska atrakcija, grupa Hurts, izvela je vrlo emotivan nastup uz svoje najveće hitove i žestoke gitarske deonice koje su podsetile zašto važe za jedan od najboljih koncertnih bendova današnjice.

Od 24. do 27. maja, desetine hiljada muzičkih hodočasnika prošli su kroz festivalska vrata i neumorno partijali na 16 festivalskih zona, od čega čak sedam bina ispunjenih plesnom muzikom i fanovima željnim prvog velikog letnjeg festivala na otvorenom!

Žurka koja ne staje
Žurka koja ne staje foto: Promo

Epicentri zbivanja očekivano su bili spektakularna i dvostruko veća nego prošle godine glavna bina Addiko Tesla Stage, te najvreliji amfiteatar ovog vikenda - Nautilus Arena. Istru su pohodila vodeća svetska imena kao što su Dimitri Vegas & Like Mike, Robin Schulz, Hurts, Paul van Dyk, Filatov & Karas, Ofenbach, Luke Slater, Francois X, Tommy Four Seven te sjajna postava iz regije Tram 11, Edo Maajka & Band, Nipplepeople, Sajsi MC, Senidah, Krešo Bengalka, Dječaci, Detour i brojni drugi! Sea Star je opravdao titulu najboljeg novog festivala u Hrvatskoj i na najbolji mogući način "Sea Startao" dugo festivalsko leto u regionu čija je najviša tačka svakako njegov matični EXIT festival od 12. do 15. jula, koji ove godine ponovo ponosno nosi titulu službeno najboljeg velikog festivala Evrope! Posetioci su u Umag stigli iz preko 40 zemalja sveta, kako iz celog regiona i gotovo svih EU zemalja, tako i iz udaljenih destinacija kao što su Argentina, Kolumbija, Čile, ali i Rusija, Finska i Kina!

Više od 70 izvođača zaokružilo je spektakularan program ovogodišnjeg festivala, a ni najveći headlineri nisu odoleli čarima istarske obale, te su zvezde kao što su momci iz Hurts i Filatov & Karas oduševljeno pozdravljali fanove sa svojih Instagram profila i delili s njima utiske, upoređujući sebe sa serijom Baywatch i hvaleći prekrasni Umag! Prvi partiji krenuli su još u četvrtak, a dok je puni kapacitet dostignut već u petak uz nastup svetskog hitmejkera Robina Schulza, koji je do vrha napunio glavnu binu Addiko Tesla Stage, dok su mu prethodili jednako odlični nastupi ruskog hit tandema Filatova & Karasa, ali i domaćih izvođača Krankšvester i Nipplepeople koji su tokom protekle godine eksplodirali na regionalnoj sceni. Čast da prve noći zatvori glavnu binu u visokom stilu pripala je prvoj pravoj DJ superzvezdi i trance božanstvu, Paul van Dyku, čija himna "For An Angel" je ostala trajno upisana u magičnu lagunu Stella Maris.

Udarna završnica
Udarna završnica foto: Promo

Oproštajni party Sea Star festivala u nedelju bio je savršen zaključak i već s prvim zracima sunca pred publiku je izašao banjalučko-sarajevski DJ dvojac After Affair, te beogradski techno bard Dejan Milićević, slovenski majstor Aney F i splitske nove nade AM:PM u "live" formatu!

Sledeća stanica EXIT Freedom karavana je od 1. juna u bajkovitom gradiću Temišvaru, kada počinje Revolution festival, a potom se selimo na Petrovaradinsku tvrđavu za osamnaesto izdanje EXIT festivala od 12. do 15. jula. Festivalsko leto završava se u tirkiznoj uvali Buljarica, za peto izdanje Sea Dance festivala, u novom terminu od 30. avgusta do 1. septembra.

Bonus video

TOLIKO DOBRI DA BOLI: Hurts oduvao Umag!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.