Savet za regionalnu saradnju obeležava 10. godišnjicu i EXIT festivalu dodeljuje nagradu Šampion regionalne saradnje za 2017.
Nagrada za doprinos razvoju regionalne saradnje, Foto: Promo

nagrada za doprinos razvoju regionalne saradnje

Savet za regionalnu saradnju obeležava 10. godišnjicu i EXIT festivalu dodeljuje nagradu Šampion regionalne saradnje za 2017.

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada pojedincu ili instituciji za doprinos razvoju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Objavljeno:

Savet za regionalnu saradnju (RCC) obeležava 10 godina od svog osnivanja u Sofiji 2008. godine, a tim povodom će sutra u Sarajevu biti priređen prijem za partnere, saradnike i prijatelje. RCC će festivalu EXIT dodeliti nagradu Šampion regionalne saradnje za 2017. i dati kratak osvrt na aktivnosti u proteklih 10 godina, navodi se u saopštenju RCC-a.

Savet za regionalnu saradnju je odabrao EXIT festival za Šampiona regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi za 2017. godinu, s obzirom da već dve decenije festival spaja ljude iz regiona, premoštava kulturološke, političke i sve druge različitosti i nudi duh tolerancije, razumevanja i prosperiteta, navodi se u saopštenju.

Nagradu će osnivaču EXIT festivala Dušanu Kovačeviću zvanično uručiti generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada pojedincu ili instituciji za doprinos razvoju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Gosti koji će se prisutnima obratiti tokom zvaničnog dela prijema su: Erhard Busek, koordinator Inicijative za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SECI) i bivši specijalni koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu, prethodnika Saveta za regionalnu saradnju, Hidajet Biščević, prvi generalni sekretar Saveta i sadašnji šef Delegacije Evropske unije (EU) u Tadžikistanu; Avgustina Cvetkova-Karabaševa, bugarska ambasadorka u BiH u ime Bugarske koja predsedava Evropskom unijom i Edin Dilberović, direktor Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine u ime bosanskohercegovačkih vlasti.

Bonus video

Redakcija Espresa je trčala sa Igorom Kovačevićem u akciji SMS za kilometar!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.