JEDNA ŠKOLA U BG JE ZATVORENA: Roditelji su dobili SMS poruke da ne ŠALJU DECU, ZARAŽEN JE INSTRUKTOR PLESA?
Osnovna škola Mihajlo Petrović Alas, Foto: Espreso.co.rs

NE RADI

JEDNA ŠKOLA U BG JE ZATVORENA: Roditelji su dobili SMS poruke da ne ŠALJU DECU, ZARAŽEN JE INSTRUKTOR PLESA?

Nema ni zvaničnog obaveštenja zbog čega škola ne radi

Objavljeno: 14:22h

Osnovna škola "Mika Petrović Alas" u Beogradu danas je zatvorena, a kako se nezvanično saznaje, roditelji ove škole su obavešteni da decu ne šalju u školu jer je jedan od zakupaca plesne sale u ovoj školi navodno pozitivan na koronavirus.

Danas je tamo samo obezbeđenje, koje nije htelo pred kamere, a koje je novinarskim ekipama samo kratko reklo da je škola zatvorena, da danas nema nastave, a da se ne zna do kada će biti zatvorena.

Nema ni zvaničnog obaveštenja zbog čega škola ne radi.

Kako Kurir nezvanično saznaje, čovek koji je zaražen je se pre 7 dana vratio sa plesnog takmičenja u Rusiji, gde je bio sudija. Nakon povratka u Srbiju odmah je osetio neke simptome koronavirusa i nije dolazio uopšte u školu, niti na časove plesa, već je nekoliko dana ležao kod kuće. Onda je pozvao broj telefona gde zdravstveni radnici pružaju informacije o koronavirusu. Objasnio im je sve, a nakon toga je podvrgnut testiranju i otkiven je koronavirus. Škola se dezinfikuje iz predostrožnosti, saznaje Kurir nezvanično.

foto: Espreso.co.rs

Ekipa Espresa je ispred škole zatekla jednog od roditelja koji nam je kazao da su poruku dobili oko 22 i 30h gde im je rečeno da njihova deca neće ići u školu dok nadležni ne odluče od daljim koracima.

Sinoc smo obavesteni preko grupe i mejlova oko 22i30h da deca sutra tj. danas ne idu u školu jer je instruktor plesa iz škole Beo dance koji je zakupio salu u okviru škole, pozitivan na koronavirus", kaže roditelj koji je želeo da ostane anoniman.

Dodaje da su im rekli da deca neće ići u školu dok nadležni ne odluče o daljim koracima.

foto: Espreso.co.rs

Direktorka je danas došla u školu kao i učiteljice. Mala deca su uplašena dok su starija upućenija o epidemiji, pa nisu u strahu. Mi kao roditelji smo zaista u strahu," zaključuje ona.

Podsetimo, radnici Zavoda za biocide i medicinska sredstva trenutno su u školi gde dezinfikuju sve prostorije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.