DIREKTOR INFEKTIVNE HOĆE DA ČUJE VIŠE O PREVENCIJI KORONA VIRUSA: Danas će se održati važna VIDEO KONFERENCIJA
On je istakao da je razmena iskustva izuzetno korisna, Foto: Printscreen

DANAS VIDEO KONFERENCIJA

DIREKTOR INFEKTIVNE HOĆE DA ČUJE VIŠE O PREVENCIJI KORONA VIRUSA: Danas će se održati važna VIDEO KONFERENCIJA

On je istakao da je razmena iskustva izuzetno korisna

Objavljeno: 14:40h

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović izjavio je da od stručnjaka iz inostranstva želi da čuje više o prevenciji kako se korona virus dalje ne bi širio, kontroli u žarištima koja se budu otkrila, pristupu lečenju lakih i težih bolesnika, otklanjanju posledica i praćenju bolesnika po otpustu iz bolnice.

Stevanović je rekao da se danas održava video konferencija s kliničarima i lekarima koji su učestvovali u zbrinjavanju i vrlo uspešnoj kontroli epidemije virusa u Kini, kako u oblastima koje su bile najviše pogođene virusom, tako i tamo gde je sprečena dalja transmisija.

"Mi smo već imali direktnih kontakata s kolegama iz Kine zahvaljujući angažovanju srpskih vlasti i kineske ambasade. Izuzetno je značajno da se naši lekari i svi koji su uključeni u konsultuju sa velikim brojem stručnjaka koji u ovom trenutku imaju najviše obolelih, ali i koji su, kako smo videli, uspeli da kontrolišu bolest", rekao je Stevanović.

On je istakao da je razmena iskustva izuzetno korisna.

Savetnik ambasadora Kine u Srbiji Jišu Tjan izrazio je zadovoljstvo što Kina zajedno s Vladom Srbije i zdravstvenim institucijama organizuje video konferenciju o daljim merama suzbijanja novog korona virusa.

"Smatramo da je video konferencija veoma značajna u ovom trenutku za prevenciju i kontrolu epidemije korona virusa. Svet je danas kao jedna kuća i zbog toga moramo da delujemo solidarno, da preduzimamo zajedničke akcije i pružimo napore da pobedimo taj virus, a na dobrobit čovečanstva", rekao je Jišu Tjan.

Kina, kaže, maksimalno daje doprinos kako bi se virus što pre suzbio, a današnje organizovanje video konferencija između Kine i svih zemalja centralne i istočne Evrope, u okviru platforme "17+1", takođe je jedan od načina borbe.

"Nadam se da će konferencija dati doprinos svim zemljama u sopstvenoj borbi protiv epidemije", podvukao je kineski zvaničnik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.