Brnabić: Testiramo sistem za nastavu od kuće! MORAMO DA OTKLONIMO SVE POTENCIJALNE SMETNJE
Ana Brnabić, Foto: Vlada Srbije

mere opreza

Brnabić: Testiramo sistem za nastavu od kuće! MORAMO DA OTKLONIMO SVE POTENCIJALNE SMETNJE

Ona je naglasila da je važno da sistem bude spreman, ukoliko struka kaže da treba da se zatvore škole, da se nastava nastavi putem digitalnih nastavnih sadržaja

Objavljeno: 14:41h

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da je u toku testiranje sistema za nastavu od kuće, ukoliko u jednom trenutku struka bude rekla da škole treba da se zatvore zbog novog korona virusa.

Ona je za TV Pink rekla da je rano jutros imala sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i njegovim timom, na kojem je bilo reči o tome da se krene u testiranje sistema učenja na daljinu i otklone eventualne smetnje.

"Mi od 2017. godine radimo na uvođenju digitalnih nastavnih sadržaja, digitalnih udžbenika i učionica u sve škole u Srbiji. Krenućemo u testiranje da vidimo kako sistem funkcioniše i da otklonimo sve eventualne smetnje", rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da je važno da sistem bude spreman, ukoliko struka kaže da treba da se zatvore škole, da se nastava nastavi putem digitalnih nastavnih sadržaja.

"Testiraćemo, spremni smo, ali prvo slušamo struku", navela je ona i istakla da se neće donositi političke odluke, već mere koje struka preporuči.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.