GRABIO SE DA SE IZBORI PONOVE, PA OPET DOŽIVEO KOLAPS! Evo šta Radule sada radi!
Saša Radulović, Foto: dostajebilo.rs

njegova borba

GRABIO SE DA SE IZBORI PONOVE, PA OPET DOŽIVEO KOLAPS! Evo šta Radule sada radi!

Nema nameru da stane...

Objavljeno:

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je da je SNS na osnovu obrađenih 221 od 234 biračkih mesta na kojima je ponovljeno glasanje za paralmentarne izbore u Srbiji odnela ubedljivu pobedu sa 60,2 odsto osvojenih glasova.

On je na konferenciji za novinare saopštio da je SPS osvojila 11 odsto, a da je SPAS dobio nesto manje, a POKS nešto više glasova u odnosu na izbore odrzane 21. juna.

Lista Muamera Zukorlića dobila je 4,7 odsto glasova, a Glišić je objasnio da je bilo i više biračkih mesta u Sandžaku na kojima su se ponavljali izbori.

On smatra da će taj procenat biti niži kada se obradi i preostalih 13 biračkih mesta. Naprednjaci su, kako je naveo, najviše glasova osvojili u Merošini 92,86 odsto, Prokuplju 93,98 odsto i Bojniku 93,83 procenata.

Prema tim podacima "Suverenisti" na čijem čelu je Saša Radulović definitivno neće ući u Skupštinu Srbije, mada zvaničnih informacija i dalje nema.

Sada, Radulović je rešio da se bavi osporavanjem legalnosti izbora pa je pokret Dosta je bilo objavio kako je RIK 24. juna poništio 2700 prigovora DJB o nepravilnostima na 2700 biračkih mesta u Republici Srbiji.

Kako su naveli, Upravni sud je po DJB žalbi ustanovio da su prigovori bili pravno valjani, te poništio rešenja RIK-a.

- Shodno toj odluci Upravnog suda koja je pravosnažna i protiv koje ne postoji pravni lek, rešenja o odbijanju prigovora koje je doneo RIK smatraju se kao da nikad nisu ni postojala, te se shodno članu 96. stav 3. Zakona o izboru narodnih poslanika, DJB prigovori automatski smatraju usvojenim. Shodno stavu 1. pomenutog člana 96. Zakona o izboru narodnih poslanika, RIK nema pravo da ponovo odlučuje o prigovoru, jer im je istekao rok od 48 sati, već ima obavezu da u skladu sa članom 97. stav 7. poništi izbore na 2700 biračkih mesta i raspiše ih ponovo, pisalo je u saopštenju DJB.

Radulović je podsetio da Republička izborna komisija ne može ponovo da odlučuje o ovome, a propušten je i rok od 96 sati da se proglase rezultati izbora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.