BIRAČKA MESTA SU SE ZATVORILA: Preliminarna izlaznost u Beogradu 20,96 odsto
Glasanje, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

ovako stoje stvari

BIRAČKA MESTA SU SE ZATVORILA: Preliminarna izlaznost u Beogradu 20,96 odsto

Kako su saopštili iz Centra, sva biračka mesta u Beogradu na ponovljenim parlamentarnim izborima zatvorena su na vreme

Objavljeno:

Prema podacima Centra za praćenje izbora i izbornih procedura, preliminarna izlaznost na ponovljenim izborima na biračkim mestima u Beogradu iznosi 20,96 odsto.

Kako su saopštili iz Centra, sva biračka mesta u Beogradu na ponovljenim parlamentarnim izborima zatvorena su na vreme, a nepravilnosti do kojih je došlo na biračkim mestima na kojima su posmatrači pratili tok glasanja nisu, kako kažu, uticale na regularnost izbora.

U saopštenju je navedeno da je na nekim biračkim mestima primećeno da su loše postavljeni paravani, da pojedini glasači na biračko mesto ulaze bez zaštitnih maski ili da su predsednik biračkog odbora i njegov zamenik bili van biračkog mesta kraći vremenski period.

Na jednom biračkom mestu na Vračaru bila je pozvana policija zbog sukoba novinara koji je hteo da fotografiše proces glasanja i članova biračkog odbora koji su pozvali policiju.

Od ostalih primedbi Centar za praćenje izbora i izbornih procedura izdvojio je glasanje izvan paravana, korišćenje telefone i povremeno skidanje zaštitnih maski za lice.

"Tokom čitavog dana obaveštavali smo javnost o izlaznosti i svim nepravilnostima sa biračkih mesta, u gradu Beogradu, na kojima su se ponavljali izbori za parlamentarne izbore 2020", navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.