KOGA VUČIĆ JOŠ UVODI U SKUPŠTINU? SNS je apsolutni pobednik izbora, a evo ko još upada sa njima!
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Foto: AP

EVO O KOME JE REČ

KOGA VUČIĆ JOŠ UVODI U SKUPŠTINU? SNS je apsolutni pobednik izbora, a evo ko još upada sa njima!

Koga Vučić unosi u Skupštinu, ko je koaliciji koja je ubedljivo pobedila na održanim izborima, neka su od pitanja koja se postavljaju nakon pročitanih rezultata

Objavljeno:

Srpska napredna stranka osvojila je po preliminarnim rezultatima 63,4 odsto podrške, a ona bi u satima i danima pred nama mogla biti veća. To znači da će imati gotovo 190 mandata u Skupštini i da će pored članova njegove stranke u skupštinske klupe i vlast ući i njegovi koalicioni partneri.

Koga Vučić unosi u Skupštinu, ko je koaliciji koja je ubedljivo pobedila na održanim izborima, neka su od pitanja koja se postavljaju nakon pročitanih rezultata.

SNS izašao je na ovogodišnje izbore sa Pokretom socijalista, Pokretom snaga Srbije, SPO, PUPS, SDPS. Gotovo sve one su na prethodnim izborima 2016. godine takođe bile u koaliciji sa SNS.

Od aktuelnih poslanika SNS na listi su Aleksandar Marković, Vladimir Orlić, Zoran Dragišić, Jasmina Karanac (SDPS), Đorđe Komlenski (Pokret socijalista) Dubravska Filipovski, Vladimir Đukanović, Dragomir Karić (Pokret snaga Srbije), Dušica Stojković, Muamer Bačevac (SDPS), Marijan Rističević (Narodna seljačka stranka), Bojan Torbica (Pokret socijalista), Vladimir Marinković koji je iz SDPS-a prešao u SNS, Krsto Janjušević, Marko Atlagić, Veroljub Arsić, Igor Bečić, Miodrag Linta, Aleksandra Tomić.

S obzirom na to da je upravo ova koalicija, prema prvim rezultatima odnela ubedljivu pobedu, u narednom sazivu Vlade Srbije pored više poslanika vladajuće stranke očekuju nas i nova imena na sednicama Skupštine Srbije.

Prvi na listi koalicije oko SNS je aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a druga je predsednica parlamenta Maja Gojković, a na njoj se nalaze nova lica, ali i kadrovi SNS iz aktuelnog saziva, poput šefa poslaničke grupe Aleksandra Martinovića, njegovog zamenika Vladimira Orlića i Aleksandra Markovića.

U Skupštinu će takođe ući i poznati violinista Jovan Kulundžija kao i Ivan Tasovac, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a među prvih 20 su i, poslanica Sandra Božić, Marko Đurić, Marija Obradović i Ivan Tasovac.

Na listi su i mladi kadrovi naprednjaka Ivana Popović, Đorđe Todorović, Đorđe Dabić, Ivana Nikolić, Ana Beloica, Stefan Srbljanović, Olja Petrović, Luka Kebara, Rajko Kapelan, Milan Ilić, Marijana Krajnović.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov je na 22. mestu, a iza njega je operska pevačica Jadranka Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.