SNS UZEO CEO BEOGRAD! Neizvesno je samo u jednoj opštini, doduše najvećoj
Kako je Beograd glasao?, Foto: Jelena Jovanovic

PRELIMINARNI REZULTATI

SNS UZEO CEO BEOGRAD! Neizvesno je samo u jednoj opštini, doduše najvećoj

Izlaznost je u glavnom gradu bila značajno niža u odnosu na celokupnu izlaznost u zemlji

Objavljeno:

Prvi preliminarni rezultati pokazuju da je Srpska napredna stranka juče osvojila najveći broj glasova na opštinskim izborima na teritoriji Beograda. Od 17 lokalnih samouprava, bila je uspešnija od ostalih u čak 16 opština. Na Novom Beogradu su se do ranih jutarnjih časova prebrojavali do ranih jutarnjih časova. U ovoj opštini se za vodeću poziciju bore SNS i Šapićev SPAS.

Izlaznost je u glavnom gradu bila značajno niža u odnosu na celokupnu izlaznost u zemlji - oko 35 procenata, pokazuju nezvanični podaci.

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" odnela je ubedljivu pobedu. Za razliku od prethodne godine, kada je SNS bio na drugom mestu po osvojenim glasovima na opštinama Stari grad, Vračar i Novi Beograd, sada su bili ubedljivi sa više od 45 odsto osvojenih glasova, pišu Novosti.

Велика победа изборне листе “Александар Вучић - за нашу децу” на Старом Граду! Од 56 места колико има Скупштина градске...

Objavljuje Горан Весић u Ponedjeljak, 22. lipnja 2020.

Lista Aleksandra Šapića dobila je 8,58 odsto glasova i pet mandata, a Metla 8,32 odsto glasova i četiri mandata. SPS je ovde osvojio 10 odsto.

Čukarica, Barajevo, Mladenovac i Sopot

U skupštinu na Čukarici će ući i odbornici okupljeni oko Aleksandra Šapića, sa osvojenih 10,44 odsto glasova, kao i SPS, koji je osvojio oko 10 odsto. U Zemunu je na listiću bilo 12 opcija, a na Zvezdari 11 - ipak, na obe opštine SNS je odneo ubedljivu pobedu.

Srpska radikalna stranka ući će uglavnom u prigradske opštinske odborničke klupe, poput Barajeva, Mladenovca i Sopota.

Koalicija okupljena oko lidera Socijaldemokratske stranke, Nove stranke i Pokreta slobodnih građana samo je na Vračaru osvojila 10,49 odsto glasova.

Čekaju se rezultati za Novi Beograd

Neizvesna je pobeda Srpske napredne stranke i na Novom Beogradu.

- Čekamo rezultate glasanja na Novom Beogradu. SNS je pobedila u skoro svim opštinama u Srbiji, a na Novom Beogradu će odlučiti nekih 100-200 glasova. Na jednu ili na drugu stranu, nije važno. To je još jedan pokazatelj ispravnosti našeg rada - rekao je posle proglašenja u svom obraćanju Aleksandar Šapić, lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS).

Po njegovim rečima, osim SPAS-a i SNS-a, u novobeogradski parlament će ući još i SPS.

Aleksandar Šapić se nalazi na čelu opštine Novi Beograd od 2012. godine i odradio je dva puna mandata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.